ZZD: Štiti li netko u Vladi Zdravka Mamića?

Foto: Cropix

JUČERAŠNJA skupština zagrebačkog Dinama podigla je novi oblak prašine oko Maksimira. Zdravko Mamić u još jednom svom javnom nastupu govorio je o mnogim temama, nabrajao neprijatelje, i očekivano izazvao reakcije kod prozvanih.

> Mamić na skupštini Dinama poručio ZZD-u: Malo ste se zajebali

> "Naš Hajduk" prijavio "kartel" Dinama i Lokomotive!

Priopćenje Inicijative Zajedno za Dinamo prenosimo u cjelosti:

"Dragi novi članovi Skupštine GNK Dinamo, draga Sanda, Ljubica, Iva, Ankica, Miljenko i Kruno,

Obraćamo vam se jer smo ljubomorni što ste, nakon još jedne u nizu farsičnih, polutajnih i na brzinu sklepanih nelegalnih skupština "GNK" Dinama, dobili makar i papirnati privilegij da odlučujete o funkcioniranju našeg Dinama. Znamo da to nećete činiti, nego ćete dizati ruku onako kako naredi Gazda, ali ipak, moći ćete makar to. Kao članovi naše udruge građana (a Dinamo jest udruga građana, a ne privatno poduzeće obitelji Mamić), dužni smo vas upozoriti da kao klupski zaposlenici, samim time što od Uprave kluba primate plaću, niste u mogućnosti slobodno i demokratski odlučivati o radu te iste Uprave. Jeste li svjesni toga?

Dragi ministri u Vladi RH, dragi Željko i Arsen,

Obraćamo vam se kao "suborcima" u rušenju moralne vertikale hrvatskog društva, Zdravka Mamića. Iako smo navodno u sprezi s vama - kao intelektualno krilo kriminalno-političke hobotnice koja se želi riješiti čovjeka na direktnoj liniji s Bogom, nije nam jasno što se događa? Kada će se obistiniti sve one prijetnje o isušivanju Močvare? Kada ćete natjerati Zdravka Mamića da u našoj udruzi GNK Dinamo počne poštivati zakone koje ste donijeli vi i vaši prethodnici? Zakon o sportu, Zakon o sportskoj inspekciji i Zakon o udrugama, samo su neki od zakona koji se ne poštuju te nama kao članovima udruge građana između ostalog onemogućuju da biramo vodstvo svoje udruge po načelu 1 član – 1 glas. Ako se to načelo poštuje u drugim udrugama građana, ali i strankama, ako tako svoje vodstvo birate vi u SDP-u i vaši prijatelji u HDZ-u, nije nam jasno zašto to ne bismo smjeli mi – članovi GNK Dinamo? Je li Maksimirska 128 neka eksteritorijalna cjelina u kojoj ne vrijede pozitivni zakoni RH? Štiti li netko u Vladi Zdravka Mamića?

Zdravko Mamić očito ima povjerenje u sve manje ljudi, pa osim što je ustrojio sjevernokorejski sustav kontrole u kojem Izvršni odbor predlaže članove Skupštine, koji onda „demokratski“ odlučuje o Izvršnom odboru - sada u Skupštinu nakon svojih prijatelja i poslovnih partnera, instalira gotovo isključivo klupske zaposlenike. Jeste li spremni prekinuti tu farsu? Izbori nisu "neofašistička" izmišljotina, kako to javno govore trabanti GNK - oni su realnost. Nitko iz ZZD nema ambicija sudjelovati kao kandidat ili se boriti za pozicije, ali to zakonsko pravo biranja nam mora omogućiti između ostalih, i javna vlast!

Dragi navijači i članovi Dinama,

Da ponovimo, Dinamo je bio figa koju je Štanga iz Vlaške pokazivao svemoćnim vlastima, bio je Hrvatska u koju je vjerovao Stipa iz Đakova, bio je sušta suprotnost bahatom i pokvarenom Balkanu koja je Antu iz Dervente činila ponosnim što navija za njega, bio je komačec sreće Štefu iz Bedekovčine. Budite i dalje ponosni na njega, bez obzira što vam se baš i ne ide na stadion, bez obzira na to što Dinamo trenutno ne predstavlja ono što je oduvijek predstavljao. Ali Dinamo ste Vi, a ne Oni".

Pročitajte više