Zadru ni pobjeda nije dovoljna za ostanak: "Borit ćemo se, pa što bude"

Foto: Hina

KOŠARKAŠI Zadra od 17.30 u dvorani Krešimira Ćosića u dvoboju posljednjeg, 26. kola ABA lige dočekuju ljubljansku Olimpiju.

Nakon 25 odigranih utakmica i šest mjeseci natjecanja, cijela se sezona svela na današnji dvoboj u kojem Zadrani, ako i dogodine žele igrati u ovom društvu, moraju pobijediti i pritom se nadati porazu Širokog na gostovanju kod Igokee. Jedno je sigurno, ili Zadar ili Široki iduće sezone neće igrati regionalnu ligu. Ključnu utakmicu najavio je trener Zadrana, Rajko Vidaković.

"Olimpija je jako loše otvorila ovu sezonu s 0-5, međutim, izgleda da je zatvara odlično, ima tri pobjede u nizu. Mi ćemo pokušati da nemaju i četiri. Nama je ta utakmica sve. Nažalost ne ovisimo sami o sebi kao zadnje dvije sezone ali ne trebamo se s time zamarati. Moramo ovdje ići na pobjedu, a što bude onda u ovoj drugoj, bude", istaknuo je Vidaković.

Zanimljivo, ali sudbina je htjela da o budućnosti Zadra odlučuje čovjek koji je isti klub prije samo dvije sezone vratio u ABA ligu, sadašnji trener Olimpije Aleš Pipan.

"Teško je nama, teško je i Zadru. Više Zadru možda nego nama, ali to je sport. Mislim da ćemo i jedni i drugi pokazati što u ovom trenutku možemo i znamo, da će biti dobra utakmica, možda malo nervozna, možda će se malo ruke tresti u početku. Ali mislim da će igrači pokazati na terenu da su pravi i da će publika uživati u košarci", kazao je Pipan.

Pročitajte više