Zagreb i Rijeka zatvaraju jesen u HNL-u: Medić sanja Europu, Kek traži pobjedu za kraj

Foto: Hina

VEČERAS od 18 sati nogometaši Zagreba i Rijeke na stadionu u Krančevićevoj spuštaju zastor na jesenski dio Prve HNL derbijem 19. kola.

Trener Matjaž Kek već je nakon Seville upozoravao da Rijeka mora biti ozbiljna do zadnjeg kola HNL-a, a klub iz ulice Pjesnika okarakterizirao je kao 'nagaznu minu'. Nakon poraza od Dinama i Seville Rijeka traži pobjedu za kraj sjajne jeseni.

"Čeka nas teško gostovanje protiv momčadi koja u zadnjem periodu igra kvalitetno, koja je napravila niz dobrih rezultata i koja je u vrhu HNL-a. Gostovanje nam puno znači jer nije dobro kada si u nizu od dva poraza za redom i moramo napraviti sve da se iz Zagreba vratimo s pozitivnim rezultatom", poručio je Kek.

Vedran Jugović optimističan je pred posljednji ovogodišnji prvenstveni ogled ali i svjestan da zajedno sa suigračima na travnjak mora prenijeti i dio onoga prezentiranog u europskim utakmicama.

"Čeka nas neugodan suparnik i to njihovo mjesto na tablici nije slučajno. Uz to, način igre pokazuje da se radi o dobroj momčadi. Mi smo europski dio sezone odigrali dosta dobro, a najvažnije što nam Europa može donijeti je da uzmemo sve dobro od tih europskih momčadi i prenesemo to na HNL", zaključio je Jugović.

Medić: Naša utakmica istine

Trener i predsjednik Zagreba Dražen Medić uoči utakmice je rekao:

"Osim što igra Rječana zahvaljujući iznimnom treneru Keku ima i glavu i rep, posjeduju i takav široki fond kvalitetnih igrača da možebitne priće o njihovom zamoru igranjem na tri kolosjeka ne drže vodu. Stiže nam u goste momčad koja potvrđuje sve ono dobro što se o njoj odpočetka misli, i kojoj je i te kako stalo do toga da ne napravi krivi korak u Kranjčevićevoj kako bi održala korak s Dinamom".

"Ovoj utakmici pridajemo najveće značenje jer kroz nju sagledavamo naše stvarne mogućnosti kao i razinu na kojoj jesmo. Riječ je o našoj utakmici istine, koja nam između ostalog daje odgovor imamo li pravo na ozbiljne ambicije, a one nam, obzirom na dosad prikazano i nisu bez osnova, a to je borba za 4. mjesto koje vodi u Europu", dodao je Medić.

Pročitajte više