Žužul stišava euforiju: Tek je gotovo prvo poluvrijeme, gore nas čeka veliki posao

Foto: Hina

SPLIT je u Parku mladeži u trećem pretkolu Europa lige svladao ukrajinski Čornomorec s 2:0 pogocima Roga i Bellea, a nakon velike pobjede Crvenih oglasio se i predsjednik Splitovaca Slaven Žužul.

>Split slavi povijesnu pobjedu: "Nakon ovog nema razloga da više sumnjamo u sebe"

"Gledali smo prekrasan dvoboj u kojem je Split predstavljen na jedan fantastičan način. Sve ono pozitivno što se događa u klubu ispoljilo se u ovoj utakmici, jedno veliko zajedništvo je eruptiralo i došlo do izražaja", bila je njegova reakcija nakon susreta.
 
"Sretan sam ja, ali vjerujem da je sretan cijeli grad i nadam se da će se ponoviti još ovakvih utakmica", dodao je, i otkrio što je poručio igračima prije ogleda.
 
"Morate pokazati ljudski, igrački karakter, ljubav prema klubu i zajedništvo"
 
"Kada su izlazili na teren rekao sam im da 'morate pokazati ljudski, igrački karakter, ljubav prema klubu i zajedništvo. Ako to pokažete dobit ćemo utakmicu kao od šale'. Od prve do zadnje minute je bilo tako."
 
Ipak, unatoč velikom zadovoljstvu i slavlju koje je uslijedilo, Žužul stišava euforiju: "Tek je gotovo prvo poluvrijeme, a gore nas čeka veliki posao."
 
Oglasio se i vratar Split Andrija Vuković, koji drugu uzastopnu europsku utakmicu nije primio pogodak. Njega je pomalo iznenadio ovakva rasplet.
 
Vuković u šoku nakon velikog slavlja
 
"Pa da vam iskreno kažem, ja sam potpuno u šoku. Očekivao sam skroz drukčiju utakmicu s obzirom na renome njihove ekipe, međutim nakon prvih 10-15 minuta vidjeli smo da im možemo parirati i krenuli smo po pobjedu", izjavio je.
 
"Sada treba na isti način odigrati u uzvratu i prolaz u play off je zagarantiran.Nadam se da ćemo sačuvati rezultat, očekuje nas 20 tisuća ljudi na tribinama i možda malo veći teren. Ali spremni smo na sve, puni smo samopouzdanja, igramo odlično i samo trebamo izdržati prvih dvadesetak minuta, a nakon toga sve će ići na naš mlin", zaključio je.
 
S Vukovićem se složio i stoper Tomislav Glumac, čije je viđenje pobjede sljedeće: "Split odavno nije odigrao ovako dobru utakmicu. Zasluženo smo pobijedili jer nam Ukrajinci nisu uspjeli stvoriti nijednu pravu šansu. Po najavama su oni bili favoriti, ali još jednom se pokazalo da te najave ne moraju biti točne."

Pročitajte više