Zvezda i dalje goropadna: Zadar izdržao samo prvo poluvrijeme, u nastavku potop

Foto: Hina

KOŠARKAŠI Crvene zvezde i dalje marširaju ABA ligom. U utakmici 18. kola u Beogradu Zadar je samo u prvom poluvremenu bio koliko toliko ravnopravan suparnik, no u nastavku su crveno-beli pojačali gas i potpuno pregazili goste. Na kraju je završilo s velikih + 27 (93:66) za Zvezdu.

Zadar je krenuo jako ambiciozno i nakon dvije minute su već imali prednost 5:0. Međutim, Zvezda se budi i u sljedeće tri minute radi seriju 11:0. Nakon minute odmora za Zadar, nije se puno toga promijenilo u igri. Jenkins i Blažič su nemilosrdno trpali koš gostiju i nakon prve četvrtine Zvezda je imala velikih 25:7.

Početnom druge četvrtine Zadar je vezao nekoliko trica  i prisilio trenera Radonjića na time-out. Na poluvrijeme se otišlo s 44:35 za domaće.

U nastavku Zvezda kreće goropadno i već u 24 minuti razlika iznosi velikih +17 (57:40). Tu je priči bio kraj. Zadar se predao, a Zvezda je nemilice gazila nemoćnog gosta sve do kraja i uvjerljive pobjede 93:66.

Najbolji kod Zvezde bili su Jenkins s 16 poena i tri asista te Marjanović s 15 poena i devet skokova. Kod Zadra najviše, 13 je ubacio Barać.

Pročitajte više