TRANSFERI

ABC: Ramos je u zadnji čas prihvatio ono što je mjesecima odbijao. Perez je rekao ne

Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

KRAJ je ere u Realu. Odlazi legendarni kapetan koji je od 35 godina života njih 16 proveo u klubu za koji je odigrao 671 utakmicu i vodio ga do svih nacionalnih, kontinentalnih i svjetskih naslova.

To je sada i službeno potvrđeno jer Real je objavio da će Ramos danas imati obraćenje novinarima, za koje se zna da je oproštajno.

Mjesecima je trajalo natezanje Reala, točnije predsjednika Florentina Pereza, i jednog od najvećih igrača u povijesti najvećeg kluba.

Ramosu ugovor s Realom završava 30. lipnja, a klub mu je još prošle godine ponudio produljenje. Međutim, s obzirom na Ramosovu dob (u ožujku je navršio 35) te koronakrizu, ponudio mu je produljenje na samo jednu sezonu te smanjenje plaće za 10 posto.

Godišnje Ramos zarađuje 12 milijuna eura pa navedeno smanjenje ne bi ni osjetio, ali nikako nije htio pristati na skidanje plaće. Osim toga, inzistirao je na dvogodišnjem produljenju. Perez nikako nije htio popustiti i to je dovelo do rastanka. 

Španjolski mediji sada otkrivaju da je početkom tjedna Ramos progutao ponos, ali uzalud. ABC, druga najčitanija dnevna novina u Španjolskoj te najčitanija u Madridu, otkriva da je "Ramos izgubio bitku s Perezom te je to priznao tako što je nazvao predsjednika i rekao da je voljan napraviti ono što je odbijao više od pola godine - potpisati s Realom na još jednu godinu te uz 10 posto nižu plaću, ali Perez ga je odbio".

Na istoj liniji je i slušana radijska emisija Partidazo na postaji Cope, koja je objavila: "Ramos nikako nije htio otići iz Reala i do posljednjeg trena se nadao da će ostati. Sada zna da nema ništa od toga."

Pročitajte više