PREMIER LIGA

Aguero se pokajao zbog panenke, evo što je rekao Guardiola

Foto: EPA-EFE

IZVOĐENJE jedanaesterca panenkom može završiti samo na dva načina - spektakularnim golom ili blamažom za izvođača.

Sergio Aguero jučer je upoznao onu manje glamuroznu stranu odluke da potkopa loptu jer ju je Edouard Mendy mirno pričekao i prihvatio jednom rukom. Umjesto da povede 2:0 Manchester City je u nastavku utakmice izgubio 2:1, pa još nije matematički potvrdio naslov prvaka.

"Želio bih se ispričati suigračima, trenerima i navijačima zbog promašenog penala. Bila je to loša odluka i preuzimam punu odgovornost", napisao je Argentinac poslije na Twitteru.

Iako je njegov promašaj najviše podložan izrugivanju, Aguero nije prvi igrač Cityja koji je ove sezone kiksao s bijele točke. Štoviše, prije njega to su učinili De Bruyne, Gundogan i Sterling. City nije samo momčad s najviše propuštenih jedanaesteraca ove sezone nego i prva koja ih je promašila barem četiri u dvije uzastopne premierligaške sezone nakon Tottenhama prije više od četvrt stoljeća (1993./94. i 1994./95.).

Na Aguerov potez Pep Guardiola reagirao je ljutito, odmahnuvši rukom i okrenuvši se na drugu stranu, ali nije želio kritizirati svojeg igrača.

"To je bila njegova odluka. Izvođač mora donijeti tu odluku. Uvijek mu kažem: 'Donesi jednu odluku i drži je se u potpunosti.' Odlučio je to učiniti onako", mirno je rekao Guardiola za Sky Sports.

City uoči nedjeljnog programa ima 13 bodova više, ali i dvije utakmice više od Manchester Uniteda. Ako United danas izgubi u Birminghamu od Aston Vile, njegov će gradski rival i službeno potvrditi titulu.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više