Ajax pati za Suarezom: "Liverpool je dobio posebnog igrača"

AJAXOV glavni direktor Rik van den Boog poručio je poklonicima Liverpoola kako su ''redsi'' u urugvajskom napadaču i reprezentativcu Luisu Suarezu dobili igrača koji će brzo postati hit na Anfieldu.

Za nizozemski klub, Suarez je odigrao 159 službenih utakmica i začinio ih s 111 pogodaka, od čega je zabio 35 ligaških u prošlom prvenstvu (prvi topnik lige). Urugvajski 23-godišnji napadač potpisao je za Liverpool do ljeta 2016. godine, uz odštetu od 26.5 milijuna eura, koliko je Ajax zaradio na transferu.

"Luis je veliki borac i donijet će svježu krv na Anfield. Kada je stigao u Ajax, imao je pristojnu reputaciju, ali ipak nije kotirao kao veliki igrač. No, vrlo brzo se u svlačionici nametnuo kao pravi vođa. Zbog toga je bio poseban", veli Van den Boog.

Mnogi klasni južnoamerički nogometaši koji igraju u Europi predstavljaju svojim klubovima veliki problem u situacijama kada odlaze igrati za svoje reprezentacije. Često kasne s povratkom, opravdavajući se na sve moguće načine. Van den Boog tvrdi da je sa Suarezom baš obratno…

"Luis može nakon utakmice za Urugvaj preletjeti pola svijeta, ali će drugog jutra biti prvi na treningu u klubu! Čim se vrati s reprezentativne akcije, već je 100% usredotočen na svoje klupske obveze. Pamtit ćemo ga po nevjerojatnom broju golova koje je zabio za nas i po svemu što je učinio za naš klub. Navijači Ajaxa su bili ludi za Suarezom."

Pročitajte više