Može li Dinamo večeras konačno zabiti?

INDEX i BetPlace.net svaki dan donose vam analize i prognoze klađenja i sve korake za sigurnu okladu.

Dinamo je u Zadru doživio poraz na Stanovima i nakon toga je ponovno Zdravko Mamić briljirao pred novinarima. Samo tri dana nakon što je na prepunoj Kantridi nakon reprezentativnog ogleda Hrvatske i Latvije rekao da će Slaven Bilić moći daleko na nadolazećem Europskom prvenstvu s njegovim pulenima Sammirom i Badeljom, dogodio se hladan tuš za Mamića. Upravo su Badelj i Sammir bili najgori između cijelog niza neprepoznatljivo loših igrača Dinama u Zadru. Posebno je čudna priča oko Badelja budući da je Jurčić rekao da ga zbog viroze neće koristiti u toj utakmici, a bilo je vidljivo da je bolest ostavila traga na njemu. Nikoga ne bi čudilo ni da je Badeljov nastup forsiran kako bi se Mamić opet mogao požaliti medijima:

"Nudim mu tri milijuna eura za pet godina, a on se popiša na ugovor. Opet nije doputovao na utakmicu, kao što već dugo ne putuje na neke utakmice."

Dinamov je trener Jurčić bio veoma optimističan tijekom obraćanja novinarima pred
početak utakmice:

"Očekivanja su velika. U nekim kalkulacijama napravili smo osvajanje bodova i naravno da želimo upisati neke bodove. Obje su momčadi u problemima s ozljedama, ali mi ćemo igrati hrabro, pokušati raskopati igru Ajaxa i na takav način doći u priliku da nametnemo svoj stil igre. Od tri protivnika u grupi, po trenutnoj formi Ajax je na posljednjem mjestu."

Očekuje se da u početnom sastavu protiv Ajaxa neće biti Badelja i Kovačića koji imaju probleme s ozljedama, a Jurčić bi prema najavama trebao zaigrati s jednim kreativnim veznjakom, Sammirom. S obzirom da su i Kovačić i Badelj bez problema odradili posljednji trening prije utakmice, moguće je da Jurčić igra na faktor iznenađenja. Leko bi se trebao vratiti na svoju poziciju u vezni red, dok će Vida zaigrati na desnom boku. Stoperski dvojac bi činili iskusni Šimunić i Tonel, dok bi na lijevom boku ordinirao Cufre. Takva je zadnja linija startala u derbiju na Poljudu. Iako se od početka sezone naveliko priča o fenomenalnoj obrani i još boljim Kelavom na golu, nije na odmet napomenuti da je Dinamo primio barem jedan gol u posljednja četiri službena susreta. Glavni bi napadač Dinama u ovoj utakmici trebao biti Bequiraj, dok bi mu s krila trebali pomagati Tomečak i Ibanez.

Ajax prije utakmice s Dinamom ima ogromnih problema sa slabom formom i zdravljem igrača. Ajax je u posljednjih devet utakmica zabilježio samo dvije pobjede, a u posljednjih pet susreta ne znaju za pobjedu. De Boerova je momčad imala težak raspored budući da su u posljednje vrijeme igrali teške dvoboje Lige prvaka s Realom i Lyonom, te najjače nizozemske derbije s PSV-om, Twenteom i AZ Alkmaarom. Momčad iz Alkmaara u subotu je vodila s dva gola razlike na Amsterdam Areni, no De Boerovi su igrači na kraju uzeli bod. Odlični branič Biolesen je van treninga već skoro mjesec dana, nema standardnog braniča Alderweirelda, a najveći je hendikep izostanak Islanđanina Kolbeinna Sigthorssona. On je postigao pet golova u uvodnih osam kola, no zbog ozlijede gležnja propustio je posljednje reprezentativne i klupske obveze.

Jedan je od najvećih ovosezonskih minusa Ajaxa vratar Vermeer koji nije kvalitetan poput reprezentativnog golmana Stekelenburga koji je ljetos otišao u Romu. Vermeer je u subotu zamijenjen u drugom poluvremenu utakmice s AZ Alkmaarom, no De Boer je rekao da nije teže ozlijeđen i da će braniti na Maksimiru.

De Boer je dodao i svoju najavu utakmice:

"Imamo jako talentiranu grupu igrača i ukoliko damo sve od sebe, uvjeren sam kako će svakom protivniku predstavljati problem. Nadam se da ćemo protiv Dinama uzeti šest bodova što će nam biti dovoljno za treće mjesto, no želimo i više. Ove su nam utakmice ključne i jednostavno moramo uzeti maksimum iz njih. Dinamo ima dobru momčad, a posebno su dobri kod kuće pred svojim sjajnim navijačima. Teško će ih biti pobijediti i znam da nam neće biti lako u Zagrebu, no imamo veoma talentiranu momčad."

Dinamo i Ajax su stari poznanici u Europskim natjecanjima. Modri su dva puta u Amsterdamu rušili Ajax, a to je sigurno dodatan motiv za Jurčićeve igrače koji su strašno podbacili u Zadru. Očito je da su se čuvali duela i mogućih ozljeda pred susret s Ajaxom koji je ključan za njihove nade u prezimljavanje u Europi. Naime, susret s Nizozemcima je direktan okršaj za treće mjesto, a ukoliko bi došli do dvije pobjede protiv njih, onda bi mogli konkurirati Realu i Lyonu za nastup u osmini finala. Na punom Maksimiru Dinamo definitivno može oslabljenom Ajaxu uzeti barem bod, te zabiti gol. Uostalom, Dinamo je protiv Reala i Lyona imao barem jednu stopostotnu šansu, a Ajaxova je obrana mnogo propusnija. Ove im sezone gol nije postigao samo Lyon u Amsterdam Areni.

>>> Detaljnije analize potražite na BetPlace.net

Pročitajte više