Ajax upozorava navijače: U Zagrebu se čuvajte pljački i ne koristite javni prijevoz

SLUŽBENA stranica Ajaxa objavila je naputke za navijače o tome kako se trebaju ponašati na gostovanju u Zagrebu gdje u utorak njihov klub igra utakmicu 3. kola Lige prvaka.

"Ajax je ponosan što će više od 220 naših navijača putovati u Zagreb. Kao što smo vidjeli u prijašnjim međusobnim dvobojima, ovo je utakmica povećanog rizika i važno je da navijači budu informirani. Upozoravamo navijače koji nemaju ulaznice za utakmicu da ne putuju u Zagreb. Ulaznica neće biti u slobodnoj prodaji", stoji na službenoj stranici kluba.

"Pozivamo navijače koji će se kretati centrom grada i oko stadiona da budu što više nutralni, bez navijačkih obilježja kluba. Na prethodnim susretima, dio navijača je napadnut i opljačkan. Javni prijevoz se ne preporuča, koristite taxi ili najam automobila s hrvatskim registracijama. Ajax u suradnji s nizozemskim veleposlanstvom i zagrebačkim vlastima organizira autobus od centra grada do stadiona. Policija u Zagrebu neće tolerirati neprimjereno ponašanje. Najžešći navijači Dinama ovu utakmicu bojkotiraju i vjerojatno će ju pratiti u centru grada pa preporučujemo da se tijekom dana redovito informirate ukoliko ćete se nalaziti u blizini glavnog trga", upozoravaju Nizozemci koji pamte da je jedan od njihovih navijača ozlijeđen ispred McDonaldsa u Jurišićevoj kada su 1999. Ajax i Dinamo igrali Ligi prvaka. Tada je došlo do okršaja huliganske ekipe gostiju i BBB-a. U sukobu je teže nastradao jedan Nizozemac koji je ozlijeđen razbijenom bocom.

Pročitajte više