TRANSFERI

Ajaxov trener oprostio se od De Ligta: "Znali smo da će se to dogoditi"

Foto: EPA-EFE

MATTHIJS DE LIGT sigurno će napustiti Ajax prije kraja prijelaznog roka, a jedino je pitanje u koji klub će otići trenutno najtraženiji stoper na svijetu.

Nizozemac je briljirao prošle sezone s Ajaxom. Bio je jedan od ključnih igrača na putu do dvostruke krune u domaćem prvenstvu, a u Ligi prvaka Ajax je senzacionalno stigao do polufinala gdje su nesretno ispali golom u zadnjoj sekundi Tottenhama.

Očekivalo se posljednjih dana kako De Ligtov dolazak Juventus samo treba službeno objaviti, ali posljednje informacije govore da se Barcelona u posljednji trenutak pokušava ponovno uključiti u borbu za De Ligta.

Sve u svemu, jedino je sigurno da će otići, a isto je potvrdio i njegov trener od Ajaxa Erik ten Hag, koji mu je poželio sreću.

"Znali smo da će se to dogoditi, on je nevjerojatan igrač. Sada će netko morati uskočiti na njegovo mjesto i zamijeniti ga", rekao je Ten Hag, ali nije htio otkriti klub u koji De Ligt odlazi dok to ne postane službeno.

Da će njegov odlazak vrlo brzo postati služben dokazuje i potez Ajaxa koji je njegov izostanak s priprema opravdao riječima da je De Ligt u procesu završavanja transfera.

Pročitajte više