Albanci izbacili Zagreb iz Intertoto kupa

NA GOSTOVANJU kod albanske Vllaznije Zagreb je poražen rezultatom 1:0 i tako se već u prvom kolu oprostio od Intertoto kupa. Rezultat utakmice u Zagrebu bio je 2:1 za Pjesnike pa Albanci prolaze dalje zbog gola u gostima.

Jedini gol susreta pao je u 26. minuti, a zabio ga je Vllaznijin napadač Norra. Zagreb je nastupio u znatno hendikepiranom sastavu, momčadi su nedostajali Vrdoljak, Ivanković, Lovrek i Brkljača, ali pitanje je hoće li to biti dovoljno dobra isprika za čelnike kluba, ili bi ovaj poraz doista mogao biti početak Ćirinog kraja, kao što je hrvatski trener nad trenerima najavio uoči utakmice.

Iako su Zagrebaši dobar dio utakmice bili bolja momčad, otići će kući pognutih glava. Sretni gol Norre u 26. minuti pobrinuo se za to. Norra je udario lijevom nogom s dvadesetak metara udaljenosti, a lopta se odbila od Nadarevića i ušuljala u mrežu Pjesnika.

Tim veći ostaje žal za svim propuštenim prilikama Zagreba. U 5. minuti Mandžukićev udarac glavom za samo je nekoliko centimetara promašio gol, a u 16. izglednu priliku nisu realizirali Čutura i Ibričić. No, nakon postignutog pogotka Albanci su u igru krenuli ofenzivnije i malo je nedostajalo da se vodstvo povisi na 2:0. Ista se stvar nastavila i u drugom poluvremenu u kojem su domaćini, poneseni potporom s tribina, nekoliko puta opasno zaprijetili Stojkićevim vratima.

U nastavku je i Zagreb imao svoje prilike, od kojih je najbolja bila ona Mandžukićeva u 68. minuti, ali lopta jednostavno nije htjela u gol. Vllaznia prolazi u drugo kolo Intertoto kupa, a Zagreb se vraća kući pognutih glava kako bi počeo pripreme za iduću sezonu HNL-a. A Ćiro Blažević će, ako ostane na klupi Zagreba nakon ovog poraza, imati puno posla ne bi li konsolidirao redove pjesnika.

P.V.
Foto: Index

Pročitajte više