LIGA PRVAKA

Allegri objasnio kako je žrtvovao Mandžukića. Nadmudrio ih je Barcelonin "mozak"

Foto: EPA-EFE

AJAXOV veznjak Frenkie de Jong bio je centralna figura na terenu u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka protiv Juventusa i u njemu leži jedan od razloga slabije igre Marija Mandžukića.

Nizozemski klub prikazao je tečniji i bolji nogomet, završilo je 1:1, a trener talijanskog prvaka u startu je podcrtao ulogu budućeg Barceloninog veznjaka koji će tamo igrati od ljeta. Španjolci su ga platili 75 milijuna eura.

"De Jong je pravi izvor njihove igre. Pokušavali smo ga kontrolirati s Bentancurom u početku utakmice, no kad je on to shvatio, povukao se dublje i naši napadači su morali naporno raditi zbog njega. On je odigrao vrlo dobro", konstatirao je Juventusov strateg za uefa.com.

Tu ujedno leži i razlog "nevidljive" igre i slabog napadačkog doprinosa Marija Mandžukića koji je u svojih sat vremena igre bio posve odsječen radeći na obrambenim zadaćama zbog sjajnog organizatora Ajaxove igre.

"Ajax ima sjajne kvalitete. Čuvaju loptu dobro čak i kada nemaju mjesta za to. Mislim da smo se dobro branili, iako smo trebali biti bolji kad bismo osvojili loptu u sredini terena."

Juventus je poveo golom Cristiana Ronalda, Ajax se vratio golom Davida Neresa odmah po početku drugog poluvremena.

"Trpjeli smo nakon njihovog gola jer smo bili malo šokirani što smo odmah nakon pauze primili gol. No dobro smo se branili i završili tu utakmicu na dobar način."

Uzvratna utakmica igra se sljedećeg utorka u Torinu od 21 sat.

Pročitajte više