Allegri pohvalio Mandžukića: "Bio je fantastičan protiv Genoe"

Foto: Getty Images / Guliver Image

DESET pobjeda u posljednjih 11 utakmica (uz jedan remi) ostvario je Juventus u svim natjecanjima. Aktualni prvak Italije svladao je jučer Genou s 1:0 i stigao ponovno na bod od vodećeg Napolija. Stara dama je slavila golom Douglasa Coste u 16. minuti nakon asistencije Marija Mandžukića.

To je bila njegova treća asistencija ove sezone, uz sedam golova u 24 utakmica. Hrvatski napadač bio je jedan od najboljih na terenu protiv Genoe, a nakon utakmice pohvalio ga je i trener Massimiliano Allegri. 

"Znali smo svi što je cilj, a to su tri boda. Momčad je odradila posao i to je to. Svi su bili sjajni, ali ako bih morao izdvojiti nekoga onda je to Mandžukić. Bio je fantastičan na lijevoj strani u oba pravca. Zahvaljujući njegovoj asistenciji zabili smo jedini gol. No, i Higuain je odigrao jednu od boljih utakmica ove sezone. Mogao je i zabiti, ali nije imao sreće", rekao je Allegri.

Mandžukić je od 2015. do danas odigrao 110 utakmica za Juve, te zabio 31 gol, uz 17 asistencija, iako od prošle sezone igra na lijevoj strani umjesto u napadu. Međutim, na toj poziciji je standardan te se uspio izboriti pored Federica Bernardeschija i Juana Cuadrada. 

Klub iz Torina vodit će veliku borbu s Napolijem za Scudetto, a Allegri smatra kako bi sedma uzastopna titula bila nešto nevjerojatno.

"Pobjedom smo ostali blizu Napolija, a istovremeno povećavamo prednost nad drugim momčadima. Trebamo cijelo vrijeme biti blizu Napolija i čekati priliku da ih preskočimo. Imamo jako težak zadatak ove sezone jer osvajanje sedme uzastopne titule nije lako. Ako se to ostvari bit će i više nego legendarno", zaključio je trener Juventusa. 

 

Pročitajte više