AMERICAS CUP: ORACLE BOLJI ZA TRI SEKUNDE

Za samo tri sekunde američka jedrilica Oracle BMW Racing bila je brža od sunarodnjaka iz OneWorlda u drugoj utrci repesaža za finale izazivača na 31. Americas Cupu u Aucklandu.

Oracle je tako dobio i drugu utrku protiv OneWorlda, ali u seriji na četiri pobjede Oracle zapravo ima prednost od tri boda jer je OneWorld kažnjen oduzimanjem jednog boda.

Po umjerenom vjetru jačine do 18 čvorova na regatnom polju zaljeva Hauraki vodila se velika borba jedrilica čiji su sponzori i vlasnici ljuti protivnici i na poslovnom polju softwerske tehnologije. Oracle je dobio start i vodio je na svih pet okreta, no njihova prednost nije bila veća od 30 sekundi. U zadnjoj dionici, na pet minuta do cilja, kormilari OneWorlda Peter Gilmour i James Spithill uspjeli su preteći Oracle, da bi kormilar Chris Dickson u završnom sprintu iskoristio povoljniju lijevu stranu polja i za samo tri sekunde osvojio utrku.

Oracleu sada trebaju još dvije pobjede do finala izazivača sa švicarskim Alinghiem, dok OneWorld mora postići čak pet pobjeda.

Pročitajte više