Ančić u suzama: Ponosan sam na sve što sam napravio u tenisu



DANAS nešto iza 12 sati na Firulama od tenisa se oprostio Mario Ančić. Bili su to zahtjevni trenuci za 26-godišnjeg tenisača, koji je nekoliko puta istaknuo o kako se teškoj odluci radi.

> Eurosport: Ančićev odlazak očajno je tužan, trebao je biti broj jedan


"Povlačim se iz sporta kojeg neizmjerno volim, ali zadnje godine su bile teške. Moje tijelo više ne može pratiti ritam tenisa. Ovo je bila teška odluka, ali kada sam shvatio da ne mogu igrati tenis na najvišem nivou, onda sam odlučio da nema smisla nastaviti", rekao je Mario.

"Odlazim s nepunih 27 godina, što je najplodonosnije razdoblje kod većine sportaša, ali moja je karijera ionako po mnogo čemu specifična. Sa 15 godina sam već osvojio prvi turnir, sa 16 bio na OI, sa 20 sam već imao olimpijsku medalju, sa 21 osvojio Davis Cup, sa 22 član Top 10 i u tim trenucima sam zajedno s Nadalom bio najmlađi član tog ekskluzivnog društva. Mislio da imam čitav svijet pod nogama. No, onda se dogodio Krefeld i Davis Cup protiv Njemačke, gdje je sve krenulo po zlu", nastavio je Mario.

"Neka ovo ne bude tužan dan, odlazim uzdignute glave, kao čovjek koji se nikada nije predao. Ponosan sam na sve što sam napravio u tenisu. Okrećem novu stranicu, a moram priznati da sam se odavno pripremao za život poslije tenisa. Sad me čekaju novi izazovi u novom poslu, usavršavanje. Ono što sam radio na teniskim terenima želim preusmjeriti u nešto novo. Aktivno sam uključen u Klub olimpijaca i svojim znanjem koje sam stekao u karijeri želim na drugačiji način pomagati našim sportašima i budućim tenisačima", dodao je.

Pročitajte više