ANDORA JE BINGO Osijekov protivnik vrijedi 75.000 eura, a prošle godine ga je pregazila Lokomotiva

Foto: faf.ad

NOGOMETAŠI Osijeka imali su puno sreće u ždrijebu 1. pretkola Europske lige. Kuglice u Nyonu spojile su ih s UE Santa Colomom, slabašnom trećeplasiranom momčadi andorskog prvenstva. Da ne bi bilo zabune, nije riječ o FC Santa Colomi, najtrofejnijem andorskom klubu s kojim je Osijek igrao 2012. godine i slavio 1:0 i 3:1.

Te sezone je 2. pretkolu izgubio od švedskog Kalmara 3:1 i 3:0. No, ove godine Osijek ima puno bolju momčad i još slabijeg protivnika u 1. pretkolu.

UE Santa Coloma, uz svo dužno poštovanje, ne bi trebala predstavljati nikakav problem Osijeku. Momčad, ako je to uopće bitno, prema Transfermarktu vrijedi točno 75.000 eura, odnosno toliko vrijedi veznjak Josep Ayala, koji jedini ima cijenu na Transfermarktu.

Najveći uspjeh im je drugo mjesto u prvenstvu 2010. i 2014. godine. Klub je osnovan 1986. godine u andorskom selu Santa Coloma, no zadnje dvije godine uspio je osvojiti andorski kup, što mu je omogućilo igranje u Europskoj ligi.

Tamo je prošle sezone u 1. pretkolu UE Santa Coloma izgubila od naše Lokomotive 3:1 i 4:1 te je jako dobro prošla u te dvije utakmice.

Prvi susret igra se 29. lipnja u Andori, a uzvrat je tjedan dana kasnije u Gradskom vrtu.

Pročitajte više