Andy Cole se vraća u Manchester United

BIVŠI napadač Manchester Uniteda Andy Cole nalazi se pred povratkom na Old Trafford gdje je u drugoj polovici 90-ih činio jedan od najubojitijih tandema Uniteda uopće, Dwight Yorke-Andy Cole.

35-godišnji Cole je u ovom trenutku bez angažmana nakon što je napustio Portsmouth, a menadžer „crvenih vragova“ Alex Ferguson razmišlja o tome da igrača koji je nakon odlaska iz Manchestera 2001. igrao još za Blackburn, Fulham i Manchester City, vrati na Old Trafford.

Nakon brojnih ozljeda koje su pogodile njegovu momčad, Ferguson je potrazi za novim napadačima, no na tržištu nema previše izbora, pa je sasvim realno da Cole završi karijeru u klubu s kojim je (1995-2001) ostvario najveće uspjehe. Navijači Uniteda posebno pamte duet Cole - Yorke u sezoni 1998/99, kada su zajedno postigli 53 gola i klub doveli do trostruke krune -prvenstva, Kupa i Lige prvaka , a još danas se prepričavaju njihove briljantne partije u utakmicama Lige prvaka protiv Barcelone i naročito u polufinalnoj gostujućoj pobjedi nad Juventusom.

Foto: AFP

Pročitajte više