HNL

ANKETA Treba li Ante Čačić ostati trener Dinama?

Foto: Goran Stanzl/Pixsell

ANTE ČAČIĆ odradio je posao za koji je doveden. Pet kola prije kraja Dinamo je bio pod velikim pritiskom, a Željko Kopić se pogubio na trenerskoj poziciji i potpuno izgubio svlačionicu. Hrvatskom prvaku trebala je hitna promjena na klupi kao bi taj status prvaka i obranio, a kao vatrogasac uskočio je Ante Čačić.

Bivši hrvatski izbornik odradio je na klupi dogovorenih pet utakmica i u njima ostvario učinak od četiri pobjede i jednog remija uz gol-razliku od 10:2. Može se reći da je smirio ekipu i rutinski odradio posao, a sada je na Dinamu hoće li mu dati šansu i u sljedećoj sezoni ili će tražiti neko drugo rješenje. Čačić je od jučer trener bez ugovora.

"Kad sam dolazio, situacija je bila malo tjesnija nego sada. Uspjeli smo, vratili smo gard Dinama. HNL je bio jako zanimljiv", komentirao je Čačić: "Lako ćemo s mojim željama. Ne odlazim u mirovinu, to sam rekao. S obzirom na to da mi ugovor traje do kraja prvenstva, uskoro sam slobodan trener. Vidjet ćemo što donosi sljedeći dan."

Ne zna ostaje li

Na konferenciji za medije Čačića su pitali ostaje li u Dinamu s obzirom na to da je došao kao privremeno rješenje. "To je pitanje za ljude iz kluba. Moj ugovor završava s današnjim danom i ne odlazim u mirovinu. Jedan sam od kandidata za trenera. Vidjet ćemo, imamo ispred sebe miran tjedan, odmor, pa ćemo vidjeti", rekao je Čačić pa dodao:

"Teško je Dinamo odbiti, a ja imam 37 godina trenerskog staža. Nisam se bojao tog izazova, kao što sam rekao. Nadam se da je prepoznat i moj obol ovom uspjehu i presretan sam jer se diglo dosta skepse oko kvalitete ove momčadi, nepotrebno.

Na kraju je Dinamo prezimio u Europi, osvojio je naslov. Moji prethodnici imali su problema jer su igrači bili umorni, imali su težak ritam i bilo je ozljeda. Dogodilo se da smo se na neki način mi više približili Hajduku i Osijeku nego što su se oni digli."

 

Pročitajte više