Ante Budimir otpušten iz bolnice. Osasuna objavila koliko bi mogao trajati oporavak

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

ANTE BUDIMIR (32) otpušten je iz Sveučilišne bolnice u Navarri nakon što je u ponedjeljak, u utakmici Osasune i Valencije (0:1) u 31. kolu La Lige, slomio tri rebra. Osasuna je objavila da će hrvatski napadač nakon tjedan dana odmora ponovno ići na pregled. Bude li sve u redu, započet će s individualnim treninzima, dok će se minimalno za mjesec dana priključiti ostatku momčadi te ga se tada može ponovno očekivati i na terenu.

Budimirov lom rebara mogao bi biti vrlo loša vijest za izbornika hrvatske reprezentacije Zlatka Dalića uoči Europskog prvenstva, koje sredinom lipnja počinje u Njemačkoj i na kojem će Hrvatska biti u skupini sa Španjolskom, Italijom i Albanijom. Euro počinje za dva mjeseca, pa nije sigurno u kakvom će stanju Budimir dočekati reprezentativno okupljanje.

Budimir je bio tragičar Osasune u susretu s Valencijom

Budimir je ove sezone u 31 nastupu za Osasunu u španjolskom prvenstvu postigao 16 pogodaka i time s Realovom superzvijezdom Judeom Bellinghamom dijeli drugo mjesto najboljih ligaških strijelaca. Više od njih postigao je samo Gironin Artem Dovbyk, koji ima 17 golova.

Iako je u fantastičnoj formi, Budimir je bio tragičar Osasune u susretu s Valencijom. Valencia je vodila pogotkom Andrea Almeide iz 18. minute, a hrvatski reprezentativac je na samome kraju utakmice, u sedmoj minuti sudačke nadoknade, promašio kazneni udarac.

Budimir se spotaknuo o svoju nogu i, umjesto da je uputio udarac, jedva je taknuo loptu i poslao je Valencijinom golmanu Giorgiju Mamardashviliju, koji ju je lakoćom uhvatio. Budimir se ispričao suigračima, a trener Jagoba Arrasate odgovorio je da se ne treba ispričavati jer je ekipi donio toliko sreće da mu nemaju pravo ništa prigovoriti zbog ovakvog promašaja, nego ga moraju ohrabriti.

Pročitajte više