Aršavin u depresiji: Nakon propalih transfera završio na kućnoj njezi

DICK ADVOCAAT, nizozemski trener ruskog nogometnog prvaka i osvajača Kupa Uefe Zenita iz Sankt Peterburga, odlučio je ne koristiti usluge ruskog reprezentativca Andreja Aršavina u sljedećoj utakmici.

Zenitu u ovom prvenstvu ne ide niti izbliza tako dobro kao u prošlom, u kojem su osvojili naslov prvaka. Momčad iz Sankt Peterburga nakon 18 kola zauzima tek sedmo mjesto s 25 bodova, 11 manje od vodećeg Kazana. Jedan od razloga posrtanja svakako leži i u neizvjesnosti oko budućnosti vodećeg napadača Andreja Aršavina, koji je nakon odličnih igara na Euru zapeo za oko mnogim europskim klubovima.

Najveće zanimanje pokazao je Tottenham, no, dva kluba se nisu našla po pitanju odštete. Bez obzira na to, Advocaat smatra da Aršavin nije koncentriran na nogomet, te ga je odlučio izostaviti s popisa kandidata za sljedeću utakmicu, u gostima kod Krilja Sovjetova:

"Trenutno nam trebaju samo igrači koji su potpuno usredotočeni na utakmice, a Andreju je glava puna drugih stvari. Stoga je bolje da ostane kod kuće u nedjelju."

Advocaat smatra da priča o njegovom potencijalnom transferu još uvijek nije gotova:

"Sve dok traje prijelazni rok, situacija se može promijeniti."

Nizozemski trener vjeruje da Tottenham ipak neće odustati od ruskog napadača:

"Prošle godine smo prodali Martina Škrtela Liverpoolu za 10 milijuna funti, a sada će Aršavin vjerojatno otići u Tottenham."

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više