Arsenal dovodi francuskog napadača Yoana Gouffrana

NAPADAČ Caena po ironičnim natpisima u engleskim medijima ispunjava dva ključna uvjete Arsenea Wengera: da je igrač "Francuz i tinejdžer", a Gouffran će sljedeću sezonu provesti na posudbi u klubu u kojem je ponikao.

Za drugi preduvjet je ipak "prestar" jer mu je 21 godina, ali je važnije što je prošle godine proglašen Igračem godine i sezone u francuskoj drugoj ligi nakon što je njegov Caen drugom pozicijom u drugoj ligi osigurao povratak u elitni razred francuskog nogometa.

Times piše kako su ga Arsenalovi skauti gledali na posljednje dvije utakmice i ekspresno dogovorili igračev prelazak za 2 milijuna funti, a navodno je napadač koji može igrati i krilnog napadača već i potpisao za Gunnerse na četiri godine, uz dogovor kako će ovu sezonu provesti na posudbi u Caenu, tako da neće ove godine biti konkurencija Eduardu.

"Arsene Wenger me želi dobro proučiti i ukoliko odluči da me želi odmah, to bi bilo predivno. Trenutno o tome pregovaram s klupskim vodstvom i sa svojom obitelji. Da, moguće je da dogovorimo posudbu na godinu dana", ne krije Gouffran da je već jednom nogom u Arsenalu.

Gouffran je na prošlogodišnjem U-21 EP-u postigao jedan gol u četiri nastupa za Francusku, a odlikuje ga velika brzina i tehnička potkovanost. Naravno da nije strijelac-superstar kakvog zahtijevaju Arsenalovi navijači, ali je u svakom slučaju zalog za budućnosti.

Arsenal želi Gamst Pedersena, Blackburn traži igrače i keš

Arsenal ne miruje na tržištu igrača: Blackburnu je ponudio 7 milijuna funti za Mortena Gamsta Pedersena, 25-godišnjeg lijevog krila koji se u tri godine u Premiershipu nametnuo kao jedan od najboljih igrača na toj poziciji, a ovog ljeta ga je htio dovesti Liverpool.

Trener Blackburna Mark Hughes bi se teškog srca rastao od norveškog reprezentativca i u zamjenu traži mladog napadača Topnika Nicklasa Bendtnera i veznjaka Mathieua Flaminija uz još nepoznati iznos u gotovini.

Foto: AFP

Pročitajte više