LIGE PETICE

Arsenal mu je oduzeo kapetansku traku, a sad ga se i rješava. On ne želi otići

Foto: Getty Images

ARSENAL je spreman, u siječnju, klubovima iz Bundeslige ponuditi Granita Xhaku nakon što je veznjak pokazao kako svoju budućnost ne vidi u Londonu, Daily Mail. 

Xhaka je izgubio kapetansku traku nakon njegova ispada na utakmici s Crystal Palaceom. Bilo je to nakon remija protiv Crystal Palacea (2:2) kad je po izlasku iz igre napravio potez kojim je dospio na naslovnice engleskih medija.

Naljutio navijače

Xhaka je izgubio živce kad ga je Emery izvadio iz igre u 61. minuti, gnjevno je skinuo dres i namjestio lijevu ruku na uho provocirajući navijače da protestiraju još glasnije. Potom je otišao korak dalje i rekao im da od*ebu te je odšetao u svlačionicu bez pozdrava sa suigračima.

Emery ga je izbacio iz momčadi nakon tog incidenta. Doduše neslužbeno, ali ga uredno izostavlja svaki put. Sada ga se Arsenal pokušava riješiti, a kao potencijalni kupci nameću se neimenovani bundesligaški klubovi. Xhaka je već igrao u Bundesligi za M'Gladbach pa mu ne bi bio problem adaptirati se u okolinu.

Ipak, čini se da se Xhaka u međuvremenu predomislio te sada želi ostati u Londonu, piše Daily Mail. Nakon svega, nije vjerojatno da će uspjeti u svom naumu, Arsenal ga se odlučio riješiti i teško će se izboriti protiv volje kluba.

Promjene među skautima

Osim toga, Arsenal je zainteresiran za dovođenje Davea Harrisona i Lyndona Tomlinsona iz Manchester Uniteda. Riječ je o dvojici ponajvećih mladih talenata kluba s Old Trafforda.

Sportsmail javlja da je Arsenal krenuo u restrukturiranje svoje skautske mreže, a najveća žrtva tih promjena bio je dosadašnji šef tog odjela, Steve Morrow.

Arsenal na tu poziciju želi dovesti Joea Shieldsa, čovjeka koji je na toj funkciji u Manchester Cityju. 

Pročitajte više