superliga

Arsenal: Nismo vas željeli uznemiriti. Pogriješili smo i ispričavamo se

Foto: EPA-EFE

SVIH ŠEST engleskih klubova koji su proglašeni utemeljiteljima Superlige u utorak navečer istupilo je iz tog natjecanja.

Prvo su to učinili Manchester City i Chelsea, a nekoliko sati kasnije i Arsenal, Liverpool, Tottenham i Manchester United. Većina klubova objavila je tek rečenicu ili dvije kojima su obavijestili navijače da se povlače, a tek je Arsenal objavio nešto emotivnije otvoreno pismo.

"Posljednjih nekoliko dana ponovo nam je pokazalo koliko duboke osjećaje navijači diljem svijeta imaju za naš klub i sport koji svi volimo. Nije nas na to trebalo podsjećati, ali reakcije naših navijača u posljednjim danima natjerale su nas da dobro promislimo.

Nikad nam nije bila namjera ovako uznemiriti navijače. No kad je došao poziv u Superligu, iako nije bilo nikakvih garancija, nismo željeli da Arsenal za bilo čime zaostaje i mislili smo na njegovu budućnost. Osluškivali smo mišljenja kako vas tako i globalne nogometne zajednice i odlučili smo da se povlačimo iz Superlige.

Pogriješili smo i ispričavamo se.

Svjesni smo da će trebati vremena da povratimo vaše povjerenje i vjeru u ono što pokušavamo ostvariti s Arsenalom. Želimo još jednom istaknuti da je odluka da uđemo u Superligu bila vođena željom da zaštitimo Arsenal, vaš klub, i da krenemo u budućnost uz financijsku stabilnost.

Ona je ključna ako želimo biti uspješni i na njoj ćemo raditi. Sustav treba mijenjati i svi zajedno moramo naći rješenja kako da zaštitimo nogomet i sve ono što kod njega volimo.

Svjesni smo također da je ovo bilo vrlo neugodno razdoblje za vas u ovo generalno vrlo neugodno vrijeme. Uvijek ćemo pokušati donositi prave odluke za Arsenal. Ovaj put smo pogriješili i to potpuno prihvaćamo.

Čuli smo vaš glas.

Uprava", stoji u Arsenalovom priopćenju.

Pročitajte više