ARSENE WENGER

Wenger: Svakog jutra mirisao sam travu, u uredu se osjećam kao uljez

Foto: Getty Images

ARSENE WENGER 2018. je napustio klupu Arsenala nakon 22 godine, ali sad mu nedostaje trenerski posao te kaže da je otvoren za nove izazove. Međutim, ne po svaku cijenu, nego samo u optimalnim uvjetima.

"Svakog dana želim trenirati, to sam radio cijeli život", rekao je Wenger u razgovoru za Europe 1 pa objasnio svoju dilemu. 

"Imam 70 godina, puno sam dao. Trebam li igrati ruski rulet kad se radi o mojem zdravlju? Ne mogu stvari raditi napola, zato si postavljam to pitanje", otkrio je Francuz pa odmah ponudio odgovor.

"Bih li opet bio menadžer? To bi moralo biti u uvjetima koje smatram optimalnima, inače ne."

Wenger je u studenom prošle godine počeo raditi u Fifi i tako zaustavio glasine da ga Bayern želi kao nasljednika Nike Kovača. Međutim, shvatio je da uredski posao nije za njega.

"Mirisao sam travu svakog jutra, a danas sam u administrativnom okruženju, u uredima, pa je jasno da se pomalo osjećam kao uljez. Ali želim stvoriti najučinkovitiji analitički centar u Fifi. Znam da je to vrlo ambiciozno, ali vidjet ćete na Svjetskom prvenstvu 2022. da ćemo imati izuzetno učinkovite analize utakmica. Trenutačno radim na angažiranju velikoj broja ljudi za to i mislim da možemo napraviti velik napredak u načinu na koji vidimo nogomet", rekao je Wenger.

Pročitajte više