TRANSFERI

AS: Aguerova nesreća otvara Olmu šansu za najveći transfer karijere

Foto: EPA

DANI OLMO glavni je cilj Barcelone u zimskom prijelaznom roku koji dolazi. Ovu vijest jutros je objavio španjolski AS koji navodi da je bivši nogometaš Dinama, a ujedno i bivši igrač Barcelone, čovjek kojeg u Barceloni žele vidjeti svi čelnici kluba. Sklon mu je i Xavi Hernandez, legendarni veznjak Barce koji bi uskoro trebao preuzeti funkciju trenera katalonskog kluba.

Barcelona se našla u ozbiljnim problemima nakon što je Sergio Aguero otpao na najmanje sljedeća tri mjeseca zbog zdravstvenih problema. Aguero je tijekom utakmice s Alavesom prošlog vikenda legao na travnjak, a u pomoć su stigli liječnici. Argentinac je nakon nekoliko trenutaka ustao i sam izašao s terena. Žalio se na disanje i rekao da osjeća bol u prsima pa je prebačen u bolnicu.

Olmo bi trebao zamijeniti Aguera

Odradio je sve kardiološke pretrage nakon kojih je otkriveno da ima određene probleme sa srcem, a koliko su oni ozbiljni, znat će se za tri mjeseca, nakon dodatnih pretraga. U svakom slučaju, Barcelona na njega neće moći računati u tom periodu, a možda ni do kraja sezone pa joj treba neko novo ime u napadu. Prvi izbor je Olmo.

Barcelona radi na tome da Olma vrati u klub otkad ju je napustio i kao slobodan igrač potpisao za Dinamo u kojem se razvio do mjere da RB Leipzig za njega isplati odštetu veću od 20 milijuna eura. Katalonski velikan ima brojne financijske probleme, ali čelnici kluba tvrde da su ovog ljeta otkrili prostor u budžetu za plaće koji bi mogli iskoristiti za dovođenje jednog igrača.

AS navodi da Barcelona ne želi riskirati s jeftinim i isluženim igračima kao što su bili Boateng, Braithwaite i Luuk de Jong pa je Olmo, s obzirom na to da ima 23 godine i da su najbolje igračke godine tek pred njim, najbolja opcija oko koje se slažu svi u klubu. Španjolac ugovor s RB Leipzigom ima do ljeta 2024., a Barcelona, koja nema novca da odmah plati transfer, želi dogovoriti posudbu uz obavezu otkupa. Ne treba posebno isticati, bio bi to najveći transfer karijere za Olma.

Barca ima i plan B

Manjak dostupnih devetki koje mogu igrati u top klubovima poseban je problem za Barcelonu. Erling Haaland i Alexander Isak su u ovom trenutku igrači koji će vrlo vjerojatno mijenjati klub u iduća dva prijelazna roka, ali su potpuno van Barcinog dometa. Upravo zato se Barcelona odlučila zamjenu za Aguera tražiti u Olmu. Bivši igrač Dinama je, igrajući za Leipzig i reprezentaciju Španjolske, pokazao da može biti itekako koristan na poziciji centralnog napadača, ali on nje jedina opcija. 

Isti medij navodi da Barcelona ima i plan B, a to je Raheem Sterling iz Manchester Cityja. Engleski krilni napadač već je nekoliko puta rekao da želi otići iz Cityja do sljedećeg ljeta pa se Katalonci nadaju da bi mogao odabrati baš njihov klub. Ipak, kod Sterlinga je puno veći problem financija nego kod Olma. City ga se želi riješiti, ali čak i nogometaš kojeg se City rješava može koštati toliko da ga Barcelona u ovom trenutku ne može dovesti.

Pročitajte više