TRANSFERI

As: Messi kupuje 35 posto udjela u klubu, a onda će za njega i zaigrati

Foto: EPA

LIONEL MESSI kupit će dionice u vrijednosti 35 posto kluba čiji je vlasnik David Beckham, a onda u ljeto 2023. godine doći u njega i kao igrač, prenosi As informaciju novinara Alexa Candala. Prije no što se zaputi u MLS i Inter Miami, Messi će odigrati još jednu sezonu u europskom nogometu te nastupiti na Svjetskom prvenstvu, a onda će kao 36-godišnjak preseliti u Miami.

Ovo nije prvi put da se Messija povezuje s Interom iz Miamija, kao ni s odlaskom iz Paris Saint-Germaina, u koji je stigao lani za godišnju plaću od 70 milijuna eura. Za pariški klub postigao je šest ligaških golova i 11 ukupno uz 13 asistencija.  

Beckham je osnovao Inter Miami 2018. godine, a zamisao mu je bila napraviti jedan od najjačih klubova u Sjevernoj Americi. Svoju popularnost i utjecaj u svijetu nogometa Beckham namjerava iskoristiti kako bi u svoj klub doveo poznata imena, a poznatijeg od Messija, s kojim je prijatelj, baš i nema.

Ranije se pisalo da Beckham čeka da završi SP u Kataru kako bi iduće godine napravio megaekipu, a u planovima ima dovesti Messija i Luisa Suareza. Uspije li u tome, nema sumnje da bi još neki sjajni igrači došli za njima u Miami.

Pročitajte više