SERIE A

Atalanta nadigrala Romu pa primila prelijep gol. Gužva u borbi za Ligu prvaka

Foto: EPA

UTAKMICA 32. kola Serie A između Rome i Atalante završila je 1:1. Atalanta je ovim bodom skočila ispred Juventusa na treće mjesto, a Roma je ostala sedma.

Atalanta je povela u 26. minuti golom Ruslana Malinovskog. S lijeve strane ubacio je Robin Gosens, a ukrajinski veznjak sjajno je utrčao i matirao Paua Lopeza. Gol pogledajte ovdje.

Gosti iz Bergama bili su nadmoćni i promašivali velike šanse. Atalanta je u prvih 45 minuta 11 puta pucala po golu Rome, sedam puta u okvir. Roma je imala samo dva udarca i to pored gola.

Atalanti se sve poremetilo u 69. minuti kada je isključen kapetan Gosens. Nijemac je drugi žuti karton dobio zbog žestokog starta, a šest minuta nakon toga Roma se vratila.

S više od 20 metara opalio je Bryan Cristante. Bio je to prizeman udarac u donji desni kut Pierluigija Gollinija, koji je ostao nemoćan. Gol pogledajte ovdje. Cristante je od 2017. do 2019. igrao za Atalantu.

U 96. minuti isključen je i Romin stoper Ibanez. Dobio je dva žuta kartona.

Mario Pašalić ušao je u 59. minuti umjesto strijelca Malinovskog. Boško Šutalo ostao je na klupi Atalante svih 90 minuta.

Atalanta u nedjelju dočekuje Bolognu, a Roma isti dan gostuje kod Cagliarija.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Pročitajte više