ATP Challenger Rijeka: Massu naslijedio Čilića

ČILEANAC Nicolas Massu pobjednik je drugog izdanja ATP Challengera Croatia osiguranje Rijeka Opena, koji se igrao za nagradni fond od 30.000 dolara na zemljanoj podlozi.

Massu, postavljen za četvrtog nositelja, u finalu je svladao 5. nositelja, Belgijanca Cristophea Rochusa 6-2, 6-2. Bio je to njihov četvrti međusobni susret i četvrta pobjeda Čileanca, pobjednika u singlu i parovima na Olimpijskim igrama u Ateni 2004. godine. Massu je te godine bio deveti tenisač svijeta, a trenutno zauzima tek 112. mjesto na ulaznoj ATP ljestvici.

"Nisam trebao igrati ovaj turnir, trebao sam nastupiti u kvalifikacijama Rima. Tražio sam pozivnicu, ali rekli su mi da su već sve podijelili. No, odlučio sam se za Rijeku jer je blizu Umaga, tamo sam jednom igrao i svidjelo mi se. Osim toga, rekli su mi da je ovo dobar Challenger. Ispalo je da je dolazak u Rijeku bila moja najbolja odluka ove godine. Sretan sam što sam osvojio ovaj Challenger u Hrvatskoj. Nadam se da će ovaj turnir idućih godina narasti, dok sebi želim povratak u Top 20" - rekao je Nicolas Massu, koji je za pobjedu inkasirao 4.300 eura.

"Bio sam malo umoran, posljednja dva dana bila su naporna. No, i Nicolas je odigrao kao da je iz kruga 50 najboljih nas svijetu. Vraćam se i dogodine. Svidjelo mi se lani, zato sam opet došao jer ovo je jedan od najboljih Challengera na svijetu" - rekao je Christophe Rochus.

Massu je, tako, naslijedio Marina Čilića, pobjednika prošlogodišnjeg izdanja ovog turnira.

ATP Challenger Rijeka, finale:

Massu (4) - C. Rochus (5) 6-2, 6-2

Totalsport
Foto: Rijeka Open

Pročitajte više