ATP Miami: Čilić ispustio Mathieua

HRVATSKI tenisač Marin Čilić oprostio se od ATP Masters Series turnira u Miamiju. Bolji od njega u 2. kolu bio je 16. nositelj, Francuz Paul-Henri Mathieu, 4-6, 6-1, 6-4.

Čilić je propustio priliku za pobjedu nad Mathieujom u njihovom prvom međusobnom susretu. U trećem setu hrvatski tenisač vodio je s 3-0, ali je do kraja meča osvojio još samo jedan gem. Francuz je prvi došao do breaka u meču, ali je Međugorac s dva oduzeta servisa osigurao prvi set. U drugom setu je Mathieu izgubio samo jedan od sedam gemova, a istu je seriju ponovio i nakon vodstva Čilića s 3-0 u trećem setu.

Obojica su osvojili manje od 50% poena nakon drugog servisa, ali je Francuz imao nešto bolju iskorištenost nakon pogođenog prvog servisa (76% naspram Čilićevih 67%), što mu je na kraju donijelo 10 osvojenih poena više u meču.

Večeras će svoj susret 2. kola odigrati i 23. nositelj Ivan Ljubičić, a suparnik će mu biti Francuz Fabrice Santoro. Njih dvojica dosad su odigrali 7 mečeva, sve na tvrdoj podlozi. Ivan je slavio četiri puta, a posljednji dvoboj odigrali su baš u Miamiju prošle godine, kada je Ljubičić pobijedio u 3. kolu u tri seta.

 ATP Miami, 2. kolo:

Mathieu (16) – Čilić 4-6, 6-1, 6-4

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više