ATP UMAG: TUKSAR U DRUGOM KOLU (ŠIRA VERZIJA)

Hrvatski tenisač Sašo Tuksar ostvario je uspjeh karijere plasiravši se u 2. kolo ATP turnira Croatia Open u Umagu. L

Tuksarov protivnik u prvom kolu Španjolac Albert Montanes predao je nakon što je izgubio prvi set (5:7), budući da je obnovio staru ozljedu gležnja. Španjolac je vodio sa 4:1, a onda je Tuksar počeo pogađati i preuzimati incijativu, dok mu je protivnik sve više osjećao bolove.

Dvadesetogodišnji Zagrepčanin po prvi puta je odigrao dvoboj na ATP turniru, ušavši u turnir kao "lucky loser" po odustajanju Španjolca Felixa Mantille. Prije toga je izgubio u trećem kolu kvalifikacija od Roka Karanušića, no u Umagu mu se jako "posrećilo" - pobijedio je u svom ATP prvijencu i sebi osigurao najmanje 6.575 dolara nagrade i dvoboj protiv bivšega pobjednika turnira Šveđanina Magnusa Normana ili Španjolca Rubena Ramireza Hidalga.

"Znao sam za njegovu ozljedu, ali to nije utjecalo na moju igru. Za sljedećeg protivnika želim Normana, ali mislim da će ipak pobijediti Španjolac Hidalgo", kazao je "sretnik" Tuksar, kojemu će ovo bodovi pomoći da se pomakne sa 331. mjesta na ATP listi.

Direktor turnira Slavko Rasberger ispričao je kako je Mantilla odustao jer je vidio da je prvi na listi za glavni turnir hrvatski tenisač. Tom dečku će to puno značiti, makar i turnirska nagrada od 3900 dolara za prvo kolo, kazao je tada Mantilla, a Tuksar je napravio još i više.

Rezultati 1. kola

Saša Tuksar (Hrv/LL) - Albert Montanes (Špa) 7:5, ret.

Jean Rene Lisnard (Fra) - Julian Knowle (Aut) 6:4, 6:3

Roko Karanušić (Hrv) - Miloslav Vawrinke (Švi) 4:6, 4:6

Rafael Nadal (Špa) - Adrian Voinea (Rum) 6:1, 1:0, ret.

Filipo Volandri (Ita/N.7) - Attila Savolt (Mađ) 6:3, 6:0

Pročitajte više