Australski Hrvat Andrew Bogut: Želim da Australija pobijedi Hrvatsku 50 razlike

"NEKI se ismijavaju s našom reprezentacijom, no vidjet ćemo im izraze lice kada budemo pobjednici", kaže centar Milwaukee Bucksa.

Izabranici Jasmina Repeše cijelo vrijeme ističu veliku važnost nedjeljnjeg obračuna Australija - Hrvatska u prvom krugu košarkaškog turnira jer bi našpj reprezentaciji pobjedom, vjerojatno već malo bila otvorena vrata četvrtfinala.

Svakako najzvučnije australsko ime je Andrew Bogut, prvi izbor NBA drafta 2005. godine, igrač Milwaukee Bucksa. Australski košarkaš hrvatskih korijena već je nastupao na Olimpijskim igrama u Ateni 2004.

"Tada sam bio klinac, imao sam 19 godina. Nisam odigrao kako sam trebao, sve mi je to bio velik doživljaj", kaže Bogut.

"Ipak, sada je sve nekako drugačije. Sretan sam što sam opet u australskoj momčadi. Dat ću sve od sebe i pokušati pomoći Australiji da napravi dobar rezultat, a to znači što više pobjeda", govori Bogut.

"Neću reći da smo najbolji, ali možemo svakoga pobijediti"

Ipak, za Boguta je u nedjelju posebna utakmica. Igra protiv Hrvatske.

"Želim pobijediti to je sigurno. Jako sam ponosan na svoje hrvatsko podrijetlo, no dat ću sve od sebe za svoju momčad. Ako ih pobijedimo s 30, ja ću htjeti da smo pobijedili s 50 razlike, to nije nikakav problem za mene", objašnjava Bogut svoje osjećaje naspram utakmice u nedjelju.

Australski centar smatra da će njegova reprezentacija ostvariti zapaženi rezultat u Pekingu.

"Neću reći da smo najbolji, ali možemo svakome pomrsiti račune. Neki se i ismijavaju s našom reprezentacijom, ali vidjet ćemo im izraze lica kada ih pobijedimo", kaže centar Milwaukeeja.

Bogut ističe da je Argentina najjača reprezentacija u ovoj skupini, ali da i svatko može pobijediti  svakoga.

"Ovo je čudo okruženje, igra se svake četiri godine, normalno je da svi idu maksimalno u svakoj utakmici. Za sada ne razmišljamo o onome što bi mogli napraviti, koncentriratni smo na svaku sljedeću utakmicu te želimo pobjede", zaključuje australski Hrvat Andrew Bogut.

Utakmica Australija - Hrvatska igra se u nedjelju u 14 sati po hrvatskom vremenu.

M.Š.
Foto: AFP

Pročitajte više