Ayala: Ne brinu me glasine, želim ostati u Valenciji

ROBERTO AYALA zatražio je novi ugovor s Valencijom uoči gostujuće utakmice s Levanteom.

33-godišnji branič, čiji ugovor ističe ovo ljeto, povezivan je s mogućim prijelazima u Chelsea i Liverpool, kao i u redove lokalnog rivala Villareala, ali tvrdi da bi najrađe ostao na Mestalli.

"Igram, u dobroj sam formi i naravno da želim da se pitanje moju igračke budućnosti razriješi što prije. Imam korijene ovdije, klub me je uvijek dobro tretirao. Stoga bih najviše volio ostati u Valenciji. To je moja namjera. U slučaju da sam ostavio otvorenu mogućnost transfera, vjerujem da bi se nešto dogodilo, ali to mi nije namjera", izjavio je Ayala za klupsku web stranicu.

Sezona je već na pola puta, ugovor mu se bliži kraju, a Ayala još nije siguran na čemu točno stoji.

"U jednu ruku mislim da sam zaslužio poštovanje kluba nakon svih godina koje sam ovdje proveo, ali s druge strane čini mi se da dosad nisu pokazali dovoljno interesa. Siguran sam da će predsjednik uskoro sve razjasniti, ali za sada postoje dvije mogućnosti i ja ne znam što da mislim o svemu tome. Vidim se kako igram u Valenciji i trudim se igrati najbolje što mogu. Naravno da bih htio da se moj status što prije razriješi", kaže Ayala.

Bilo je puno glasina po španjolskom tisku o igračima Valencije, njihovim mogućim transferima i naravno o dovođenju novih pojačanja. No, Ayala je odlučio to sve skupa ignorirati.

"Glasine me nimalo ne opterećuju. Uvijek ih je bilo oko velikih klubova i uvijek će ih biti. Ja sam se samo usredotičio da se pripremim najbolje što mogu i u svakoj utakmici dam sve od sebe."

Valencija je u srijedu odigrala i prvi susret osmine finala Copa del Reyja protiv Getafea. Rezultat je bio 1-1, a Valencija se morala dobro pomučiti da izvuče i taj remi. U sudačkoj nadoknadi je izjednačio David Silva.

"Nažalost primili smo rani gol i to je odredilo daljnji tok igre. U prvom poluvremenu nismo bili ni blizu svog najboljeg izdanja, posebno što se kontrole lopte tiče, no u drugom smo poluvremenu to ipak ispravili", smatra Ayala.

Za nešto lošije rezultate od očekivanog Valencia se ipak može pravdati ozljedama, koje ih ove sezone stvarno nisu štedile. Na listi ozlijeđenih i dalje se nalaze David Navarro, Mario Regueiro, Vincente Rodriguez, Asier Del Horno, Jaime Gavilan, Edu i Emiliano Moretti, tako da se doslovno može reći kako im fali pola momčadi. Možda će im se sreća promijeniti u nastavku sezone.

P.V.
Foto: AFP

Pročitajte više