Babić objasnio poraz i poručio: Medalja bi bila čudo!

Foto: HRS / Jozo Čabraja 

"JAKO je teško analizirati bez emocija", nakon neprospavane noći, izbornik Željko Babić nije bio ništa mirniji.

"Čim uključite emocije, u problemima ste"

Je li jedan od uzorka poraza i psihološka priprema? Mnogo je pitanja nakon jučerašnjeg poraza u polufinalu Eura.

"Tamo negdje od 22. minute, kada smo imali dobar rezultat, nismo više kontrolirali igru. Pod tim smatram taktičko kretanje, strpljivosti, fokusiranost na zadatke, timsku igru... Sve te segmente smo izgubili. S dva time outa nismo uspjeli izbjeći lošu seriju. To se na Euru ne može dogoditi. Kompletan pad u svim segmentima igre".

Babić je danas na treningu bio ipak nešto konkretniji nego sinoć. Priznao je da momčad vapi za iskustvom.

"Volio bih da smo imali nekoga tko će igrati do besvijesti dugo, tko će rasporediti suigrače na terenu i izdržati silni pritisak, pa da povedemo s pet šest razlike. Imamo problema u igri na rezultat" 

Ne možemo igrati u tempu 60 minuta 

Duvnjaka smo zbog obrane štedjeli u napadu. No, jesmo li trebali? 

"Obrana 5:1 donijela nam je veliku prednost u odnosu na druge momčadi. Dule mora igrati obranu. Ako ne igra, nemamo ništa. Prije smo igrali 6:0 i nismo bili u prednosti, no problem je što ovisimo o jednom ili dva igrača"

U borbi za treće mjesto čeka Norveška. Momčad koja stvara veliku priču na ovom Euru. Može li im se Hrvatska fizički suprotstaviti?

Osvajanje medalje bilo bi ravno sportskom čudu, bio bih jako ponosan na sve nas. Protiv nas je ekipa koja igra najbolji rukomet na Euru, moderni su, imaju sve što treba. Treba nam inicijativa, ali to će biti teško obzirom na naš umor. Norvežani igraju u tempu 60 minuta, a mi to zbog ozljeda i silnih problema ne možemo"
 

 

Pročitajte više