NOGOMET

Baggio: Boban i Maldini ponovno u Milanu? Pa to je sjajno

Nel Pavletic/PIXSELL

DANAS je Opatiji u organizaciji Privredne banke Zagreb (PBZ) predstavljen nogometni kamp za djecu  (Italia Soccer Camp). Ovo sportsko događanje namijenjeno je djeci u dobi od 7 do 14 godina. Nogometni kamp za djecu održat će se u Zagrebu od 1. do 5. srpnja za ukupno 150 djece. U projekt kampa biti uključena i djeca iz Dječjeg doma Zagreb. U okviru svog programa društvene odgovornosti Privredna banka Zagreb podupire brojne sportske aktivnosti za djecu i mlade. Polaznici  kampa imat će mogućnost stjecati vrijedna znanja i vještine o nogometnim tehnikama i taktikama po poznatoj i provjerenoj metodi vrhunskih nogometaša.

Konferenciji za medije prisustvovao je i Roberto Baggio, talijanska nogometna legenda koji je govorio o programu nogometnog kampa.  Također, na konferenciji su sudjelovali: Rosario Strano, Chief Operating Officer, Intesa Sanpaolo, Dinko Lucić, predsjednik Uprave PBZ-a, Jasna Ćurković  Kelava, ravnateljica Dječjeg doma Zagreb, Marco Schembri, predstavnik organizatora događanja SPORT GOALS LTD i Vittorio Petrone, menadžer Roberta Baggia.

"Mi smo danas ovdje u Opatiji, zahvaljujući podršci Privredne banke Zagreb, i zato što čvrsto vjerujemo kako u vašoj zemlji leži veliki potencijal za svijet nogometa, a što ste i dokazali brojnim primjerima. Djeca koja će sudjelovati u ovom nogometnom kampu dobit će priliku trenirati po metodama vrhunskih nogometaša", izjavio je Roberto Baggio pa komentirao mogući dolazak Bobana i Maldinija u Milan.

"Nije moje da to komentiram, ali sama imena sve govore: Paolo Maldini kao tehnički, a Zvone kao sportski direktor... Meni zvuči kao sjajna kombinacija."

 

Roberto Baggio je legenda je talijanskog nogometa koji je već od djetinjstva začaran ovim sportom. Počeo je u klubu prve lige Fiorentina, s kojim je 1990. stigao do finala Kupa UEFA. Kasnije je igrao u Juventusu, A.C. Milanu, Bologni, a karijeru je završio u Bresciji. Do 2004. godine bio je dio reprezentacije Italije. Godine 2011. inauguriran je u talijanskoj nogometnoj dvorani slavnih. U online glasovanju navijača za najboljeg nogometaša stoljeća, završio je na četvrtom mjestu iza imena kao što su Maradona, Pelé i Eusébio.

Pročitajte više