Bahatost i optimizam bez pokrića: Lyon nikome nije dao više od tri gola već osam mjeseci



DINAMO večeras na Maksimiru igra posljednju utakmicu u ovosezonskom izdanju Lige prvaka. Iako je ulazak u najcjenjenije klupsko nogometno natjecanje bio dugogodišnji san svih navijača Modrih, prezentacije igrača Krunoslava Jurčića bile su dobrim dijelom razočaravajuće, stoga je dvoboj protiv Lyona prilika za osvjetlati obraz. Bod bi bio velika stvar, a Dinamovci bi pobjegli iz društva momčadi koje nisu osvojile ni bod iz šest dvoboja u skupini.

> Maksimirski trening koban: Lyon ostao bez Bastosa?

> Kallstrom: Tražimo čudo, ali nismo više toliko moćni da možemo biti nezadovoljni Europa ligom

Trener zagrebačke momčadi ima velikih problema sa slaganjem momčadi, a prisiljen je u srce obrane ubaciti veznjaka Arijana Ademija. Situacija je teška, a s druge strane veliki je protivnik, koji u svojim redovima ima nekoliko izvanserijskih igrača.

"Imamo problema u slaganju zadnje linije, jasno je da uskaču Leko ili Ademi. Jučer sam uigravao Ademija. Naš sastav ovisi i o ekipi Lyona koja je pojačana oporavkom četiri igrača koja nisu bila u prvoj utakmici. Lisandro, Ederson, Gourcuff, Cris.... Pitanje je kada će biti u maksimalnoj formi, no oni su jednostavno kvaliteta. U takvoj situaciji imaju dvije-tri različite formacije. Želim da izvučemo sve ono što je ostalo u nama. Kako igrači, tako i mi koji smo uz njih. Treba nam pozitivna energija, ovo je bila duga polusezona", rekao je Jurčić u najavi.


"Opet ponavljam; interesira me prije svega da dečki daju maksimum, da se ne raspadamo i da dostojno prezentiramo Dinamo. Svjesni smo da imaju teoretske izglede za prolazak skupine i to će odrediti njihovu igru. Lyon nije ekipa koja radi visoki pritisak, oni su strpljiva ekipa. Velike ekipe uvijek upražnjavaju svoj stil igre, oni će u mirnoći i brzini pokušati doći do što većeg broja pogodaka. Ne vjerujem da će mijenjati svoj stil igre", dodao je.

Garde bahato najavljuje golijadu

S druge strane Lavovima nakon domaćeg remija s Ajaxom treba čudo za osminu finala Lige prvaka. Ukoliko Real Madrid pobijedi u Amsterdamu 2:0, koliko je slavio i na Gerlandu, Lyonu treba pobjeda od pet razlike na Maksimiru. Čini se pretjerano pa i za "čudo" koje Francuzi priželjkuju. Ipak, trener Lavova Remi Garde bahato je najavio golijadu po dolasku u Zagreb, što je potvrdio i Hrvat u redovima Lyona Dejan Lovren.

"Nadamo se čudu, naravno, ali ne zamaramo se. Maksimalno smo koncentrirani da zabijemo što više golova na Maksimiru, Dinamo je momčad koja se nalazi u problemima. Nije nerealno očekivati čudo, kvalitetnija smo momčad. Nekada je igrače teško motivirati, ali ovo je utakmica visokog nivoa. Samo sam igrače morao podsjetiti da je u nogometu sve moguće i da treba pokušavati doći do osmine finala Lige prvaka do posljednjeg trenutka", dodao je.

"Naravno da sam malo tužan što postoji velika mogućnost da ove godine ne igramo knockout fazu Lige prvaka. Svake sezone do sada igrali smo u toj fazi i nije mi svejedno što bi ove godine mogli propustiti to uzbuđenje", za kraj će svjestan da je Europa liga realnost. Lyon više nije moćan kao nekada, već tri godine momčad s Gerlanda nije osvojila nijedan trofej, a i ovogodišnji rezultati na tom su tragu. Muče se u Ligi prvaka, a ni u domaćem prvenstvu ne cvjetaju im ruže, gdje su na četvrtom mjestu sa sedam bodova manje od prvoplasiranog Montpelliera. Optimizam je to bez pokrića, jer Lyon već osam mjeseci nijednoj momčadi nije dao više od tri gola.

Pročitajte više