Bankrotirao Nikola Pilić

IZNENAĐUJUĆA vijest stigla je iz Muenchena, doma našeg teniskog velikana Nikole Pilića. Muenchenska banka, naime, blokirala je njegovu imovinu i oduzela mu suvlasništvo u "Niki Pilic Tennis Academyju", teniskoj akademiji poznatoj diljem svijeta. Iz Pilićeve radionice u Oberschleissheimu izašla su mnoga renomirana imena, a svakako je najpoznatije ime trenutno trećeg tenisača svijeta Novaka Đokovića.

Teško je reći kako je naš najuspješniji teniski trener, pod čijom je palicom kreiran najveći uspjeh hrvatskog tenisa, uz Ivaniševićev trijumf u All England Clubu i Ronald Garros Ive Majoli, došao u situaciju da strahuje za vlastitu egzistenciju. Piliću njemački bankari nisu, naime, oduzeli samo kuću u kojoj živi, dok je sva ostala njegova imovina pečatirana. Pilić je s hrvatskom Davis Cup reprezentacijom 2005. godine u Bratislavi osvojio Davis Cup, dok je dva puta salataru podignuo i kao vođa Nijemaca, od kojih je obzirom na dugogodišnju suživot, pokupio i manire štediša, pa je i s te strane nepojmljivo da se našao u bankrotu.

Jesu li ključna bila kriva ulaganja u igrače poput Šveđanina Borga ili srpske tenisačice Jelene Dokić? Pilić je od 2007. godine savjetnik srpske Davis Cup reprezentacije koja, dakako, nema veze s njegovim financijskim gubicima.

Osim po velikim teniskim dosezima, Pilić će ostati upamćen i po bojkotu tenisača na Wimbledonu, koji su ga podržali nakon što mu je teniski savez SFRJ Jugoslavije zabranio nastup na najjačem turniru svijeta jer je odbijao nastupiti pod zastavom bivše države.

D.C.
Foto: AFP

Pročitajte više