Barać: Cijelu karijeru čekam na ovu pobjedu!

IZ MELBOURNEA su stigle i prve reakcije aktera polufinalnog sraza još uvijek aktualnih svjetskih prvaka (zajedno s vaterpolistima Crne Gore) i Rudićevih Barakuda.

"Nervozno smo igrali, najviše zbog slabe realizacije igrača više. Taj loš učinak se uvukao u druge segmente igre. Sami smo krivi za poraz." - podvukao je izbornik Srbije Dejan Udovičić.        

Vladimir Vujasiniović i Dejan Savić bili su kratki i jasni: "Dobili smo što smo zaslužili. Kaos, bolje da ništa ne pričam. Prava katastrofa i u obrani i napadu. Sami smo sebe pobijedili."

Denis Šefik za B92 je kazao kako su porazu kumovale mnogobrojne greške u obrani;  "Rasturali su nas tri četvrtine. Jednostavno smo kasno počeli igrati. Bilo je mnogo grešaka u obrani. Možda smo se posljednjoj dionici možda mogli i vratiti, ali..."   ostao je nedorečen najbolji svjetski vratar.

Vanja Udovičić, pišu kolege, imao je snage da uđe i u dublju analizu: "Dogodilo se ono čega smo se najviše pribojavali. Obrana koja je do sada bila odlična večeras je bila slaba s puno grešaka. Sami smo sebe savladali, uvijek sam govorio da smo najveći protivnici sami sebi. No, to nije opravdanje. Ostaje nam utakmica ze treće mjesto i to je najvažniji meč u sezoni."

"Ovo je odlično pogođena ekipa"

Ne treba posebno napominjati koliko je ponosan na svoje momke bio izbornik Ratko Rudić; "Kontrolirali smo utakmicu cijelo vrijeme, pali smo tek u posljednjem dijelu i znali smo da će Vujasinović pokušati preokrenuti susret. Šapiću to nismo dozvolili. Vratili smo se brzo i utakmica nije bila u pitanju. Ova ekipa je odlično pogođena, raste iz utakmice u utakmicu."

Oduševljenje nisu pokušali sakriti ni hrvatski reprezentativci Mile Smodlaka i Samir Barać:

 "Ne mogu vjerovati! Čekao sam cijelu karijeru da dobijem meč poput ovog. Nisam vjerovao da će se to zaista dogoditi. Da budem pošten nismo bili favoriti, bojali smo se da ćemo izgubiti prednost. Igrali smo protiv snažne ekipe i pokazali što možemo." - kazao je Barać.

"Perfektno, nismo ih dobili toliko dugo vremena. Odigrali smo najbolju utakmicu protiv Srbije, ali to nije sve. Idemo na titulu." - optimističan je Smodlaka. A kako i ne bi bio?

D.R.
Foto: AFP

Pročitajte više