Barca traži jeftine i poslušne napadače

Foto: Guliver Images/Getty Images

BARCELONA se priprema za veliki zimski šoping, a kako sada stvari stoje Kataloncima je prioritet kupnja novog napadača. Stoga Sport.es tvrdi kako se na popisu želja nalazi 20 imena, a konačnu odluku donosi trener Luis Enrique. 

> Tračak nade za Van Persieja: Barcelona ga želi dovesti u siječnju?

Barca traži pojačanje za klupu

Međutim, Barca ima nekoliko uvjeta. Potencijalna pojačanja moraju znati kako ih po dolasku u Barcu čeka klupa, jer sveti trojac, Neymar-Messi-Suarez, ima osigurano mjesto u prvoj postavi. Dakle, ne treba im napadač kojem će smetati mala minutaža i koji će raditi probleme oko toga.

Drugo, Barca traži efikasne, kvalitetne, iskusne, a opet jeftine igrače koji će igrati za kikiriki. Skauti Barce već su pripremili ponudu za Robina van Persieja, koji pokušava pobjeći iz Turske, a navodno planiraju poslati ponudu i za pomalo zaboravljenog Alexandra Pata.

Brazilac ove sezone sjajno igra u brazilskom prvenstvu gdje je u 22 odigrane utakmice postigao deset golova i pritom upisao pet asistencija. Kada pridodamo ostala natjecanja, dolazimo do brojke od 47 odigranih utakmica i 24 postignuta pogotka, što nije loš učinak za igrača na posudbi. Naime, Pato je nakon odlaska iz Milana došao u Corinthians, a kako se ni tamo nije snašao posuđen je u Sao Paulo.

Enrique ne želi Pata

Kako bilo, skauti Barcelone vjeruju kako je on idealan za ono što oni traže, jer Pato je kvalitetan napadač s godišnjom plaćom od "tek" 2.5 milijuna eura, a ni odšteta u ovom slučaju ne bi trebala predstavljati problem. Međutim, Sport.es tvrdi kako trener Luis Enrique nije oduševljen brazilskim napadačem te je skautima već dao skraćeni popis imena na kojem nema Pata. Ostaje vidjeti hoće li se španjolski stručnjak predomisliti, ali i pitanje je bi li uopće Pato pristao na ovakvu Barcinu ponudu.

Pročitajte više