Barcelona će se riješiti zvijezde plaćene 58 mil. eura? Usporedili su ga s Neymarom

Foto: EPA

RAPHINHA (26) je ljetos došao u Barcelonu iz Leedsa za 58 milijuna eura, ali u prvoj polovici sezone nije opravdao uloženi novac jer je u 25 nastupa zabio četiri i asistirao sedam puta. O brazilskom napadaču - čiji je agent Deco, bivši igrač Barcelone i reprezentativac Portugala - piše španjolski Sport: 

"Vodstvo Barcelone sastalo se s Decom kako bi razgovarali o situaciji na tržištu i Raphinhinoj sadašnjosti i budućnosti. Barcelona nije potpuno zadovoljna učinkom krilnog napadača, iako priznaje kako mu je potrebna prilagodba. Stvarnost je takva da ne čini razliku kakva se očekivala od igrača u kojeg je uložen takav novac."

Španjolci navode kako Raphinha želi ostati u katalonskom klubu s kojim ima ugovor do 2027. godine. Međutim, Sport tvrdi kako je Deco poručio da očekuje ljetne ponude engleskih klubova za Raphinhu. "Barceloni bi se ulaganje moglo vratiti. Sve je otvoreno", ističe Sport, navodeći kako vrijednost Raphinhina transfera može dosegnuti i 65 milijuna eura kada se pribroji sedam milijuna bonusa.

Xavi je Raphinhu usporedio s Neymarom. Sad mu nije prvotimac

Trener Barcelone Xavi Hernandez ne vidi Raphinhu u prvome planu, već na njegovo mjesto redovno postavlja Ousmanea Dembelea. Okrene li se Xavi formaciji s četvoricom veznih igrača, Raphinha bi se mogao naći u još težoj situaciji.

"Raphinha ima karakteristike koje su imali Neymar i Rivaldo. On će biti igrač razlike. Raphinha je poput Neymara kao krilo, ali ima Rivaldov udarac", rekao je Xavi za Barcelona TV u kolovozu prošle godine, kada je Raphinha službeno predstavljen kao igrač Barcelone.

Sport piše kako "Barcelona ne sumnja u Raphinhinu golemu kvalitetu, ali brojke su jasne". U španjolskom prvenstvu se osam puta našao u početnoj postavi. "Klub od njega očekuje veću odlučnost u napadačkoj fazi igre. Na kraju sezone će se ponovno analizirati situacija i donijeti odluka.

Barcelona će možda trebati velik transfer na ljeto, a Brazilac je dobra ponuda za prodaju. Postoji interes nekoliko prvoligaških momčadi, ali Raphinha bi otišao sam za jednak ili veći iznos od onog koliko je plaćen. Prioritet mu je ostati u Barceloni, ali prihvatit će svaku odluku", zaključuje Sport.

Pročitajte više