Barcelona ima trenera koji će naslijediti Xavija? Kao igrač je s njom uzeo 11 titula

Foto: EPA

XAVI HERNANDEZ (44) na kraju sezone trebao bi napustiti klupu Barcelone, koja je u četvrtfinalu ispala iz Lige prvaka od PSG-a, dok u La Ligi sedam kola prije kraja sezone zaostaje osam bodova za vodećim Real Madridom. Predsjednik katalonskog kluba Joan Laporta u ponedjeljak je rekao kako će na kraju sezone razgovarati s Xavijem.

Mundo Deportivo piše da će ga pokušati nagovoriti na ostanak s obzirom na to da mu ugovor vrijedi do ljeta 2025. godine. Ukoliko Xavi ne promijeni mišljenje te ode iz kluba, navedeni španjolski medij piše da bi na njegovo mjesto mogao doći Rafa Marquez (45). Bivši meksički branič, koji je od 2003. do 2010. bio igrač Barcelone i s njom osvojio 11 trofeja, trenutno je trener Barcelonine druge momčadi. 

Otkako je 2018. završio igračku karijeru, Marquez je bio sportski direktor meksičkog Atlasa i trener mlade momčadi RSD Alcale prije no što je 2022. dobio posao u Barceloni. Prema podacima Transfermarkta, dosad je vodio 72 utakmice druge ekipe Barce, prosječno po utakmici osvaja 1.69 bodova, a sada s njom drži drugo mjesto u trećem rangu španjolskog nogometa. 

Marquez ima podršku nekolicine vodećih ljudi Barcelone

Mundo Deportivo ističe kako situacija s Xavijem i Marquezom nije riješena, no Meksikanac ima podršku jer poznaje klub i njegovo vodstvo koje je zadovoljno rezultatima druge ekipe, kao i radom s mladim igračima. Također, argument za njegovo zaposlenje jest što ne bi Barcelonu financijski puno opteretio.

Španjolski novinari, ne navodeći kada se to dogodilo, pišu da se Marquez već nametao kao kandidat za preuzimanje prve momčadi, što se vodećim ljudima kluba navodno nije svidjelo. No, situacija bi sada mogla biti drugačija.

Pročitajte više