Barcelona za 70 milijuna eura prodaje talenta s otkupnom klauzulom od milijardu eura?

Foto: EPA

DEVETNAESTOGODIŠNJI krilni napadač Barcelone Ansu Fati ove sezone ima vrlo slabu minutažu. Upisao je 16 nastupa, ali oni su gotovo isključivo bili s klupe i ukupno je na terenu proveo petstotinjak minuta. Njih je iskoristio relativno solidno pa je u La Ligi zabio tri i namjestio isto toliko golova. 

Međutim, njegov superagent Jorge Mendes nije zadovoljan tretmanom mlade nade, koja bi mogla postati jedan od atraktivnijih artikala u njegovom izlogu. Španjolski novinar Alfredo Martinez piše kako je portugalski agent klubu dao do znanja da bi njegov štićenik u slučaju daljnjeg neigranja mogao zatražiti transfer idućeg ljeta. 

70 milijuna eura i prodano

Drugi španjolski novinar Marcal Llorente, koji radi za više tamošnjih medija, tvrdi da je Barcelona spremna prodati Fatija već u ovom prijelaznom roku. Barceloni treba novac da izbalansira računovodstvene knjige, a Fati se, kad je već nezadovoljan, čini kao idealan za transfer.

Fati ima ugovor do 2027. uz otkupnu klauzulu od milijardu eura, ali Barcelona ga je spremna prodati za 70 milijuna eura, a voljna je pregovarati i o nešto manjoj odšteti ako se nađe klub u koji bi Fati htio otići. 

Usporile ga ozljede

Ansu Fati je za Barcelonu debitirao još 2019. godine kao 16-godišnjak i bio je najavljivan kao najveći talent proizašao iz La Masije u posljednjih nekoliko godina. Njegova ukupna statistika je vrlo respektabilna s 26 golova u 83 nastupa.

Valja napomenuti da su njegov razvoj ograničile ozljede zbog kojih je neko vrijeme bio izvan ekipe, a po oporavku se u Xavijevoj rotaciji našao iza Ousmanea Dembelea i Raphinhe. Ta situacija ga je, čini se, gurnula korak bliže izlaznim vratima, ali u Barceloni za sada navodno ne reagiraju na Mendesova upozorenja.

Pročitajte više