Barcelona nagovara Realovu zvijezdu na izdaju, kakvu je zadnji napravio Luis Enrique

Foto: Getty Images/Guliver Image

U VIŠE OD 100 godina ljutog rivalstva između najvećih španjolskih klubova, samo je 12 nogometaša koji su nastupali za Real nakon toga otišlo u Barcelonu. 

Ali, od njih su tek trojica, izravno, bez zaobilaznice u vidu nekog drugog kluba, Santiago Bernabeu zamijenili Camp Nouom.
 
Luciano Lizarraga to je napravio 1905., Lucien Muller 1965. i Luis Enrique 1996.
 
Španjolski mediji donose vijest kako Barcelona želi da to ovog ili najkasnije ljeta iduće godine, kada mu ističe ugovor, napravi Realov ofenzivni veznjak Isco (24). 
 
Realu naravno nije ni na kraj pameti pojačavati najvećeg rivala, a čak ako bi Isco na ljeto ostvario prodaju u neki drugi klub, a zatim od tamo, zaobilazno pokušao doći kod Realovog suparnika, prvaci Europe od takvih slučajeva štite se "Anti-Barcelona klauzulom".
 
Takvu je u ugovoru imao Di Maria, kojeg je Barcelona htjela kupiti od Uniteda. Ali, navedna klauzula u ugovoru znači da ako klub kojem je Real prodao igrača, tog istog igrača zatim želi prodati Barceloni, Realu mora platiti astronomsku odštetu. 

Konkretno, da je Manchester prodao Di Mariu u Barcelonu, na Old Traffordu bi u sklopu tog posla prema Santiago Bernabeuu morali poslati barem pola odštete koju su dobili.
 
Ali, Barcelona ne odustaje od igrača koji je u ljeto 2013. u Real došao iz Malage uz 30 milijuna eura odštete. Iako je bio prvo pojačanje novog trenera Carla Ancelottija, pod kojim je sjajno započeo u Realu, golgeterski i igrama, talijanski stručnjak tvrdio je da on nije pravi tip igrača za taktiku 4-3-3, kojom je Real igrao tada, a s kojom nastavlja i sada, pod Ancelottijevim učenikom i nasljednikom Zidaneom. Oba trenera od ovog majstora s loptom, driblera, asistenta, sposobnog zabiti gol, pokušavali su napraviti ono što nije - Modrić ili Kroos.
 
Isco se nije usrećio ni s francuskim trenerom, pa je usprkos Realovoj velikoj krizi s ozljedama, ove sezone sakupio tek 15 nastupa u prvenstvu i jedan u Ligi prvaka. 

Pročitajte više