Barcelona se pridružila Realu u krizi, Sevilla na vrhu

Foto: Epa

U DERBIJU osmog kola španjolskog nogometnog prvenstva Valencia i Barcelona su na Mestalli odigrale 1:1 čime je Barca produžila niz bez ligaške pobjede na četiri kola.

Katalonci su crnu seriju započeli na Camp Nou odigravši 2:2 protiv Girone, uslijedio je poraz kod Leganesa (1:2), domaći remi protiv Athletic Bilbaoa (1:1), te remi u Valenciji (1:1). Srećom, po Katalonce Real Madrid je u zadnja tri kola osvojio samo jedan bod bez postignutog gola. 

"Šišmiši" su poveli već u 2. minuti golom Ezequiela Garaya nakon ubačaja iz kornera, a Barcelona je izjednačila u 23. minuti lijepim udarcem Lionela Messija sa 20 metara. Bio je to njegov 22. gol u 25 nastupa protiv Valencije.

U nastavku susreta oba sastava su imala nekoliko prilika za drugi gol, ali se rezultat više nije mijenjao. Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić igrao je za Barcu cijeli susret.

Remi Valencije i Barcelone najviše je razveselio Sevillu koja je pobjedom protiv Celte Vigo s 2:1 preuzela vodstvo na ljestvici. Pablo Sarabija (39) i Wissm Ben Yedder (61) su zabili za Sevillu, a Sofiane Boufal (85) za goste.

Atletico Madrid je teškom mukom pobijedio Real Betis s 1-0,  a pogodak odluke zabio je Angel Correa u 74. minuti. Nikola Kalinić je započeo od prve minute u sastavu Atletica, a igrao je do 66. minute.

Na ljestvici vodi Sevilla sa 16 bodova, Atletico Madrid i Barcelona imaju po 15 bodova, a Real Madrid, Espanyol i Alaves po 14 bodova.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više