Arhanđeo Gabrijel zauzdao krilata konja: Batistuta kao jahač polo-apokalipse

GABRIEL BATISTUTA je po mišljenjima navijača Fiorentine najbolji nogometaša ikada. Uostalom, njemu u čast su podigli spomenik na Artemio Franchiju. Tijekom devedesetih godina je Batistuta bio ponajbolji svjetski napadač, preteča Ronaldu, Ševčenku, Henryju i ostalima. U dresu Fiorentine je oduševljavao nogometnu publiku.

Statistika u dresu argentinske reprezentacije je, pak, strašna: u 78 utakmica je postigao čak 56 pogodaka, a Maradona je za njega rekao da je "najkrvoločniji napadač kojeg je ikada vidio". Danas Batistuta ima 40 godina, daleko je od nogometa, ali je možda počeo novu veliku karijeru. Naime, debitirao je u utakmici pola argentinskog prvenstva. U dresu momčadi Loro Piane, za koju je igrao i jedan od najboljih polo igrača na svijetu, 34-godišnji Adolfo Cambiaso, Batistuta je odigrao utakmicu i debitirao s dva pogotka.

No, Batistuta je bio razočaran svojom izvedbom: "Izgledao sam smiješno, znam to vrlo dobro. Ne, ovo nije sport u kojem mogu zabiti 200 puta kao što sam lakoćom to napravio u nogometu. Ali, svi mi govore da je ovo tek početak i da je normalno da sam zbunjen. Idem dalje, uživam u ovome i dok god je tako igrat ću polo", rekao je Batistuta, a najvećeg navijača je imao u argentinskom tenisaču Davidu Nalbandianu koji je pratio utakmicu s tribina.

Batistuta je kratko, ovom prilikom, komentirao i novu argentinsku nogometnu reprezentaciju koju predvodi njegov prijatelj, izbornik Diego Maradona. "Dobili smo entuzijazam, a to nam je nedostajalo. Samo neka traje dobra atmosfera. Ja trener? Rano je govoriti o tome, nisam u takvim zamislima trenutačno", završio je nekadašnji igrač dva najjača argentinska kluba (Boca i River), legenda Fiorentine, te igrač Rome i Intera.

Totalsport
Foto: clarin.com / Infobae

Pročitajte više