Bayern bez Schweinsteigera i Robbena na zahuktali Leverkusen



DERBI utakmicu 30. kola Bundeslige u nedjelju će, u Münchenu, odigrati nogometaši Bayerna i Bayera. Domaćin će loviti tri boda koja su im bitna na putu prema Ligi prvaka, dok će Bayer pokušati nastaviti utrku za vodećom dortmundskom Borussijom.

Trenutačno je Bayern na četvrtom mjestu, a samo prva tri iz Bundeslige putuje prema Ligi prvaka iduće sezone. Za tim trećim mjestom (za Hannoverom) Bayern u ovom momentu zaostaje jedan bod. No, Bayern će protiv gosta iz Leverkusena biti lišen za dva bitna igrača. Zbog suspenzije neće igrati Arjen Robben, što je bilo poznato od ranije, dok se u četvrtak na treningu ozlijedio Bastian Schweinsteiger, te je također izgubljen za nedjeljni ogled. Zanimljivo da se njemački reprezentativac ozlijedio u duelu baš s Robbenom. Točnije, Schweinsteiger je pokušao blokirati udarac Nizozemca, te je pritom ozlijedio ligamente gležnja. Ozljeda se u prvi mah činila dosta teškom, navodilo se kako je možda i sezona gotova za ovog veznjaka, no na kraju je službeno objavljeno da će Schweinsteiger tek nekoliko dana biti izvan pogona.

Augusto i Adler spremni za derbi protiv Bayerna

Zanimljivo je da će u nedjelju Bayern igrati protiv Juppa Heynckesa, koji je trenutačno trener Bayera, ali je već sve dogovorio oko ljetnog prijelaza u Bayern. Tako je interesantno da bi Heynckes možebitnom nedjeljnom pobjedom mogao sam sebi naškoditi da iduće sezone ne igra Ligu prvaka. No, nakon ovog vikenda je još četiri kola do kraja sezone, pa su unatoč nedjeljnom rezultatu mogući još svakakvi obrati. Kako god, dobra je vijest za Heynckesa da su u četvrtak normalno trening odradili dosad ozlijeđeni vratar Rene Adler i vezni igrač Renato Augusto, te bi obojica trebala igrati na Allianz Areni. Bayer je drugi na ljestvici sa pet bodova manje od prve Borussije iz Dortmunda. Bayern je trenutačno na četvrtom mjestu.

Pročitajte više