TRANSFERI

Bayern odbio bogatu ponudu Galatasaraya za Riberyja. Razlog je fantastičan

Foto: Epa

NAKON punih 12 godina Franck Ribery će u lipnju napustiti Bayern i vjerojatno završiti impresivnu karijeru. Prije nekoliko tjedana veliki Francuz objavio je da će na kraju sezone otići iz Bayerna, a priliku je pokušao iskoristiti turski velikan Galatasaray. Turci su Riberyju ponudili ugovor na godinu i pol i željeli su ga dovesti već ove zime, no od toga neće biti ništa. Bayern je odbio njihovu ponudu.

Naime, Bavarci su svjesni što je 35-godišnji Francuz napravio za slavni njemački klub i žele mu na kraju sezone zahvaliti i napraviti dostojanstven oproštaj u posljednjoj utakmici sezone. Ovim se potezom Bayern pokazao kao zaista velik, gospodski klub koji je odbio zadnju priliku da zaradi na prodaji Riberyja smatrajući da nije sve na prodaju.

Galata je pokušala dogovoriti sastanak s Francuzom idućeg tjedna, Turci su bili spremni ponuditi dobru svotu, no od toga neće biti ništa. Ribery će vjerojatno karijeru završiti u momčadi za koju igra od 2007. i u čijem dresu je osvojio sve što se osvojiti moglo.

Ribery je za Bayern odigrao 409 utakmica i postigao 122 gola. U dresu bavarskog kluba osvojio je čak 21 trofej, od toga jednu Ligu prvaka.

Ribery u posljednje vrijeme igra kao u najboljim danima pa se u njemačkim medijima postavilo pitanje želi li možda Francuz u Munchenu ostati barem još jednu sezonu.

''Pokušat ću što više uživati u narednih pet mjeseci i ostati zdrav. Nikad ne znate što će se dogoditi. Pričekajmo pa ćemo vidjeti”, kazao je zagonetno Francuz poslije susreta s Eintrachtom kome je uvalio dva gola.

''Stvarno je bio izvrstan u posljednjih nekoliko utakmica. Na tom mu čestitam. Šteta što je u 36. godini'', o Riberyju je rekao Kovač, koji očito ne bi imao ništa protiv da Francuz ostane još jednu sezonu.

Ribery je potom progovorio za Sky o istoj temi pa je na pitanje bi li želio ostati još jednu godinu rekao ''Da, naravno''.

Rummenigge se pak našalio poslije utakmice na taj račun.

''Franck je rekao u svlačionici da će potpisati novi jednogodišnju ugovor'', rekao je slavni Nijemac.

Pročitajte više