I KVRŽIĆ U SALZBURGU Kek: "Umor? Nitko ne smije biti umoran!"

Foto: Getty Images/Guliver Image

MOMČAD Rijeke je za 40 minuta doputovala avionom iz Krka do Salzburga gdje će sutra u 18.45 sati igrati prvu utakmicu 3. pretkola Lige prvaka protiv Red Bulla.

Rijeka je otvorila sezonu s četiri pobjede u Europi i HNL-u, baš kao i Salzburg, koji nije primio gol u zadnja četiri susreta. No, Rijekin trener Matjaž Kek ničega se ne boji uoči velikog ispita u Salzburgu.

"Ne mislim da smo bolji od Salzburga, čak bi rekao da su oni favoriti. Ali naš cilj je jasan, želimo imati priliku na Rujevici odlučiti o prolasku. Iako, kakav je trenutačno trend u Europi, domaći teren ne znači previše", rekao je Kek po dolasku u Austriju.

U momčad je upao i najiskusniji igrač Zoran Kvržić, nakon što je iz nje ispao Ivan Martić.

"Ova utakmica i ona između Dinama i Salzburga prošle godine nema nikakve sličnosti. Mi nismo Dinamo, a i Salzburg je danas puno drukčija momčad. Rijeka sigurno neće mijenjati svoj stil, mi ovako igramo već duže vrijeme i ne vidim razloga za promjene. Igrat ćemo kao i u svim utakmicama dosad. Umor? Ne znam tko može biti umoran uoči ovakvih utakmica. Ova je za sve nas veliki izazov, igrat ćemo u sjajnom ambijentu i igrat ćemo sa 120 posto", rekao je Kek, a Marko Vešović je rekao da bi gol u gostima bio velika stvar:

"To bi nam puno značilo. Mislim da su šanse 50:50. Ne podcjenjujemo ih, ali vjerujemo u dobar rezultat".

Pročitajte više