BBC: Super Mario ulijeva strah u kosti glavnim favoritima Wimbledona

BRITANSKI BBC Sport objavio je opširne profile svih nositelja ovogodišnjeg Wimbledona, među kojima su i dva hrvatska tenisača, Mario Ančić kao 10. nositelj te Ivan Ljubičić kao 20. Podsjetimo, "Super Mario" je svoju sjajnu formu dokazao već u prvom kolu Wimbledona svladavši Nijemca Tobiasa Summerera rezultatom 6:3, 7:5, 6:1.

BBC piše kako je Ančić u Wimbledon doputovao na krilima osvajanja svog prvog ATP turnira u karijeri, te kako nikog ne bi trebalo čuditi što je svoju prvu profesionalnu pobjedu u singlu ostvario upravo na travnatoj podlozi.

Ančić, baš kao i wimbledonska legenda Goran Ivanišević, njeguje igru kojoj trava najbolje odgovara, piše BBC, pa dodaje kako je Mario ostavio impresivan dojam 2002., kad je kao tinejdžer u prvom kolu izbacio trenutno najboljeg tenisača svijeta, Rogera Federera. Posebno je istaknuta činjenica da nakon Ančića više nitko nije svladao Federera u Wimbledonu.

Sljedeće je godine Mario odnosno "Baby Goran", kako su ga nazvali engleski tabloidi, ispao u prvom kolu od tada 17-godišnjeg Španjolca Rafaela Nadala.

No, već 2004. godine Mario je napravio sjajan posao u All Englands Clubu, izbacivši domaćeg favorita Tima Henmana u četvrtfinalu. BBC dodaje kako ga je u polufinalu ipak svladao Andy Roddick, ali Ančić je 2004. ipak popravio svoj ATP renking na kraju sezone, i to petu godinu zaredom, tako da će "Super Mario" ove godine biti jedno od imena od kojeg će najviše strahovati glavni favoriti za osvajanje Wimbledona.

Pročitajte više