Bebek nakon showa na Olimpicu: Nije bilo treme i nisam impresioniran

HRVATSKI sudac Ivan Bebek osjetio je sinoć po prvi u svojoj sudačkoj karijeri kako je to biti arbitrom u teškim utakmicama Lige prvaka, a u razgovoru za Index jutros je kazao kako je zadovoljan odrađenim poslom.

Bebek je u svojoj dosadašnjoj karijeri, između ostalih, sudio u susretima Kupa UEFA između Livorna - Auxerrea, te Twentea i Getafea, susret između mladih reprezentacija Sjeverne Irske i Škotske 2004. godine, kvalifikacijski susret za EURO 2008 između Azerbejdžana i Portugala, sudio je i u egipatskoj ligi, a na euro-sceni debitirao je upravo na Apeninima, točnije u Bariju na turniru U-19 reprezentacija.

Sam Bebek bio je iznenađen kada mu je dodijeljen susret između Lazia i Werdera, jer je ta utakmica odlučivala o drugom mjestu ove skupine Lige prvaka.

"Nije bilo treme"

"Nisam imao tremu prije utakmice. Kao i prije svake druge utakmice osjećao sam pozitivnu nervozu, ali ništa više." - opisao nam je kako se osjećao prije utakmice.

"Svakome je čast suditi Ligu prvaka, kad sam izišao na stadion nisam bio impresioniran atmosferom, jer sam već sudio pred više desetaka tisuća navijača. Imao sam jedan pozitivan osjećaj i osjećao sam se zadovoljno." - nastavlja Bebek.

Dva penala i dva crvena kartona

Bebek je u svojoj premijeri na Olimpicu dosudio po jedan jedanaesterac za svaku momčad. Prvo je u 56. minuti Petri Pasanen u svome kaznenom prostoru srušio Mourada Meghnija uslijed čega je Bebek pokazao prvi put na "bijelu točku", a dvije minute prije kraja utakmice Lazijev branič, Brazilac Emilson Cribari, u svom je kaznenom prostoru srušio Pera Mertesackera. Bebek mu je pokazao drugi žuti karton i dosudio jedanaesterac. U 88. i 95. minuti riječki je djelitelj pravde i Diegu dao žute kartone, pa je on morao također napustiti igru. Utakmica je završila pobjedom Lazia s 2:1.

Što o svojim sudačkim odlukama dan poslije kaže Bebek? "Bila je to teška utakmica, ali moje odluke su bile dobre. Sve je prošlo regularno, gledao sam i snimku i bilo je tako kako sam dosudio. Zadovoljan sam."

Liga prvaka možda opet iduće godine

Na upit kada ćemo ga opet gledati u najelitnijem europskom natjecanju, Bebek kaže kako ne vjeruje da će opet suditi Ligu prvaka ove godine, već eventualno iduće, ali da bismo ga ove godine mogli gledati u Kupu UEFA.

Bebekovi pomoćnici u ovom dvoboju bili su Tomislav Petrović i Tomislav Šetka, dok je ulogu četvrtog suca imao Draženko Kovačić.

A.H.

Pročitajte više